Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
MetallicA
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mazdah
+Redaktor

Wpisów: 129
Miasto: Kalisz
Kapela: The Removal Machine
WpisWysłany: Czw Sty 24, 2008 10:17    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Odkąd obejrzałem kilka koncertów z Robem przestałem słuchać albumów na których grał Jason.
Zespół zasługuje na uznanie, a mówić "metallica to kupa gówna" kiedy osiągnie się chociaż połowę tego co oni.

BORG
~user

Wpisów: 7
Miasto: Mrzeżyno
WpisWysłany: Sob Mar 22, 2008 6:41    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Metallica ...
Jeden z najlepszych zespołów w historii. I to bez sprzecznie.
Trzy pierwsze płyty to kamień milowy w muzyce.
Gdyby nie wypadek w Szwecji w 86 r., to kariera Metalliki może poszłaby w innym kierunku.
Niech ziemia lekką będzie Cliff'owi Burtonowi.
Jason Newsted to okres ( dość długi ) przejściowy. Tak po prostu musiało być. Razem z Jason'em nagrali wiele wspaniałych piosenek.
Load i ReLoad powstały w wyniku dużej ilości materiału z sesji nagraniowej. Wybrali utworki do Load, a potem po jakimś czasie, wpadli na pomysł, że mają jeszcze kilka fajnych kawałków i mogliby wydać drugą
płytę. Moim zdaniem, można było zamknąć sesję w jednej płycie. Tylko widać, że nie dobrali odpowiednich kawałków.
Ale mniejsza.
A Rob Trujillo to najlepsze co im sie mogło przytrafić.
Kto widział Some Kind of Monster wie o co chodzi. A kto nie widział, to bieg do wypożyczalni i nadrobić straty.
I polecam jeszcze przczytać jedna z nie zaleznych biografii o Metallice , tytuł, to był " ... and Justice for All"
Jest Polski przekład tej książki

Pozdrawiam

~user

Wpisów: 14
Miasto: Katowice
WpisWysłany: Nie Mar 23, 2008 2:25    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Mnie trochę śmieszy gadanie, że niby Metallica gra teraz pod publikę i dlatego nic nie znaczy... Nie bez powodu osiągnęli sukces, a jak ktoś osiąga coś i się wybija, to zawsze się znajdą tacy, którzy oplują z zazdrości. Ale samemu to by się chciało trochę wybić ze swoją kapelą, tylko tacy tego wprost nie powiedzą. Bo granie dla ludzi, którzy chcą słuchać też jest swojego rodzaju satysfakcją, a nie tylko granie po piwnicach i garażach...

Ja cenię Metallikę również za to, że potrafili styl zmieniać, mieszać style, zaskakiwać, a nie grać wiecznie te same riffy... Po prostu też się rozwijają, to jest dowód na to, że nie stoją w miejscu ani muzycznie ani mentalnie. Dla mnie również Master of Puppets jest najlepszą płytą, ale lubię też dalsze albumy dla innowacyjności, na którą tę kapelę stać. Dla mnie gadanie, że zmienili styl i grają pod publikę od Master of Puppets jest po prostu prymitywnym podejściem do muzyki. Jeśli to ma być kwestia gustu, to lepiej powiedzieć "nie podoba mi się", a nie "grają pod publikę i to jest chłam", a nie rzucać bluzgami...

www.myspace.com/devragroup
Ogląda profil użytkownika   
BORG
~user

Wpisów: 7
Miasto: Mrzeżyno
WpisWysłany: Nie Mar 23, 2008 7:18    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

+1 dla Agni

Lepiej bym tego nie ujął.

~user

Wpisów: 53
WpisWysłany: Wto Wrz 16, 2008 8:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Odnosnie nowej plyty Metallicy. The End Of The Line 1:14-1:32
Czy to nie to samo co Creeping Death 0:56-1:15 ?!Smile

mazdah
+Redaktor

WpisWysłany: Wto Wrz 16, 2008 8:28    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie sprawdzę,mam awersję do tej płyty. Wydaje się jeszcze gorsza niż St Anger
Adder
~user

Wpisów: 239
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Wto Wrz 16, 2008 9:02    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

no co wy, plyta nawet fajna, a co do tych skojarzen z creeping death to ja tam odnajduje nawet czesci z dyers eve i innych ;P
mazdah
+Redaktor

WpisWysłany: Wto Wrz 16, 2008 9:04    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ba, gdyby to wydała jakaś banda szczeniaków, która nagrywała w garażu, a koncerty gra w lokalnych spelunach to płyta była by bardzo fajna. Niestety, jak na kapelę z dłuższym niż 5 lat stażem, to już jest co najwyżej miernie. Tyle po 3-4 przesłuchaniach, może odkryję niedługo tą "głębię"
Adder
~user

Wpisów: 239
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Wto Wrz 16, 2008 9:37    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ja sluchalem do oporu i powiem szczerze, za ktoryms razem nawet unforgiven 3 do ktorego caly czas nie moglem sie przekonac jakos wszedl Smile
Juhas
*Moderator

Wpisów: 798
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -3
WpisWysłany: Sro Wrz 17, 2008 10:49    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Hmmm, przede wszystim, nie można powiedzieć o Metallice, że jest najlepszym zespołem świata(jak to ktoś raczył uczynić ), gdyż najlepszy zespół świata albo już nie istnieje(i nigdy się nie zreaktywuje), albo jeszcze nie zaistniał.

A co do Metallici, nie znam na wskroś ich dyskografii, ale zawsze czegoś im brakowało, żeby mnie do siebie przekonać. Owszem, piosenki typu "Nothing else matters", "Fade to black", "Enter sandman", "Unforgiven", czy też "Sad but true" są majstersztykiem albo leżą bardzo blisko tego miana.
Wg mnie KAŻDY zespół ma w swoim dorobku przynajmniej jeden totalny hicior. Oczywiście zespół "zespół", a nie zespół w sensie castingowym itp.
Metallica może miała ich więcej, ale jakoś chyba im się pokończyły pomysły. St.Anger wg mnie był totalną porażką. O ile piosenkę tytułową, po kilku odsłuchaniach dało się jeszcze jakoś słuchać, o tyle np. psuedo balladkę "The unnamed feeling" już w ogóle. Tzn. to po prostu takie pitolenie bez sensu. Podejrzewam, że St. Anger było pierwszą próbą powrotu do korzeni. Wg mnie nieudaną. Najnowszej płyty nie słyszałem.

Ale moim skromnym zdaniem Metallica powinna się rozwiązać, póki może. Tzn. jeśli ktoś jest żywą legendą, to może zawsze zrobić coś, co spowoduje utratę miana "legendy" na zawsze.

I tym optymistycznym akcentem pozwolę sobie zakończyć posta Smile

PS. Chociaż definitywnie wolałbym sluchać St. Anger niż jakiegoś Pigeon Detectives, czy piosenek o świniach i groszku

+Redaktor

WpisWysłany: Sro Wrz 17, 2008 10:59    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Moim zdaniem nie tyle powinni się rozwiązać, co przemyśleć to i owo.

Wydają się już za duzi na trash metal, po usłyszeniu koncertu z garage days, loada i reloada oraz kilku niewydanych numerów typu I Dissapear, Minus Human czy No Leaf Clover dochodzę do takiego wniosku.

Bardziej dojrzałe, bardziej rockowe rytmy. Tu sprawdzają się znakomicie!

Ford mustang zamiast podartych jeansów i koszulki z oderwanymi rękawami Smile
To już nie jest ta banda pryszczatych nastolatków co kiedyś

Patlord
~user

Wpisów: 20
Miasto: Warszawa
WpisWysłany: Sob Gru 26, 2009 11:42    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

mazdah napisało:
Odkąd obejrzałem kilka koncertów z Robem przestałem słuchać albumów na których grał Jason.
Zespół zasługuje na uznanie, a mówić "metallica to kupa gówna" kiedy osiągnie się chociaż połowę tego co oni.

Tak mi też bardziej podoba się nowa metallica z Robem.
Na [url]youtube.pl[/url] można poszukać bass tracków do utworów z death magetic.Chociaż z Jasonem lubię bardzo And Justice For All i Black Album.
przykład:
http://www.youtube.com/watch?v=7Jr1ReDTqMk

~user

Wpisów: 19
Miasto: Łódź
Kapela: Anvertus
WpisWysłany: Pon Lut 15, 2010 11:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Metallica z lat 80 - tych to był czysty THRASH . Cliff Burton był świetnym basistą i mam do niego wielki sentyment . Za to rozumiem jeśli ktoś lubi Load , Reload i nowsze dokonania zespołu , ale ja ich hmm... to nie ta sama Metallica .

Najbardziej lubię Ride the Lighting i Master of Puppets - albumy kopią po jajach Very Happy
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: