Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Lutnik...

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
*Moderator

Wpisów: 840
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Sro Paź 13, 2010 10:57    Temat wpisu: Lutnik...  Zacytuj zaznaczone      

Sprawa sporej wagi chyba dla każdego szanującego się wioślarz. Stąd też i moje temat. Macie jakieś namiary na sprawdzonych lutników, których najlepiej sami sprawdziliście? Sprawa dość ważna. Swoją drogą jeśli ktoś wie to miło będzie wiedzieć ile mniej więcej kosztują wszelakie owego typu zabiegi z gitarka? Musze wymienić elektronikę w swoim ibanezie (same poprawki w lutach i potencjometry bez pickupow) no i do tego ogólne przegląd. Czekam na odp, thx!
*Moderator

Wpisów: 1002
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Czw Paź 14, 2010 4:17    Temat wpisu: Re: Lutnik...  Zacytuj zaznaczone      

Hubert z MaxMusic. To jest w Łodzi na Traugutta 2. Mi nic nie robił, ale naprawia sprzęt i gitary chyba też buduje. Poza tym z tego, co wiem, to jest uczniem pana Kazia Smile

Pan Kaziu(Kazimierz Krysiak) jest lutnikiem nie z tej ziemi. Przyjmuje gdzieś na Widzewie(nie znam ulicy, ale wiem, jak dojechać). Nawet nie jest drogi. A wiedze ma przeogromną. Tylko, jak do niego idziesz, to nie nastawiaj się, że pójdziesz, oddasz gitarę i wyjdziesz Zarezerwuj sobie ze 2 godziny czasu
Jak ja u niego byłem, dowiedziałem się takich rzeczy o gitarach, o których nie miałem pojęcia. Jak chcesz, to na privie dam Ci numer.

+Redaktor

Wpisów: 236
Miasto: £ask
Solówki: 3
WpisWysłany: Czw Paź 14, 2010 11:08    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Z elektroniką do lutnika?
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Pią Paź 15, 2010 8:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A czemu nie? Ekranowanie i te sprawy, zwłaszcza jak ktoś się nie zna, najlepiej u lutnika zrobić.
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
*Moderator

Wpisów: 1002
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Pią Paź 15, 2010 9:48    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Winterstorm napisało:
A czemu nie? Ekranowanie i te sprawy, zwłaszcza jak ktoś się nie zna, najlepiej u lutnika zrobić.

Zgadzam się. Zwykli elektronicy mogą nie widzieć różnicy między zwykłymi obwodami, a elektroakustyką.

Np. zapytaj się pierwszego, lepszego elektronika co jest lepsze: tranzystory, czy lampy?
Jakieś 90 - 99% powie od razu, że tranzystory bez wątpienia.

Dlatego takie sprawy lepiej załatwiać samemu albo u lutnika, lub gościa, który zajmuje sie elektroakustyką.

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: