|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sro Paź 13, 2010 10:57 Temat wpisu: Lutnik... |
|
|
Sprawa sporej wagi chyba dla każdego szanującego się wioślarz. Stąd też i moje temat. Macie jakieś namiary na sprawdzonych lutników, których najlepiej sami sprawdziliście? Sprawa dość ważna. Swoją drogą jeśli ktoś wie to miło będzie wiedzieć ile mniej więcej kosztują wszelakie owego typu zabiegi z gitarka? Musze wymienić elektronikę w swoim ibanezie (same poprawki w lutach i potencjometry bez pickupow) no i do tego ogólne przegląd. Czekam na odp, thx! _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 4:17 Temat wpisu: Re: Lutnik... |
|
|
Hubert z MaxMusic. To jest w Łodzi na Traugutta 2. Mi nic nie robił, ale naprawia sprzęt i gitary chyba też buduje. Poza tym z tego, co wiem, to jest uczniem pana Kazia
Pan Kaziu(Kazimierz Krysiak) jest lutnikiem nie z tej ziemi. Przyjmuje gdzieś na Widzewie(nie znam ulicy, ale wiem, jak dojechać). Nawet nie jest drogi. A wiedze ma przeogromną. Tylko, jak do niego idziesz, to nie nastawiaj się, że pójdziesz, oddasz gitarę i wyjdziesz Zarezerwuj sobie ze 2 godziny czasu
Jak ja u niego byłem, dowiedziałem się takich rzeczy o gitarach, o których nie miałem pojęcia. Jak chcesz, to na privie dam Ci numer. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Paź 14, 2010 11:08 Temat wpisu: |
|
|
Z elektroniką do lutnika? _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 8:26 Temat wpisu: |
|
|
| A czemu nie? Ekranowanie i te sprawy, zwłaszcza jak ktoś się nie zna, najlepiej u lutnika zrobić. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 9:48 Temat wpisu: |
|
|
| Winterstorm napisało: | | A czemu nie? Ekranowanie i te sprawy, zwłaszcza jak ktoś się nie zna, najlepiej u lutnika zrobić. |
Zgadzam się. Zwykli elektronicy mogą nie widzieć różnicy między zwykłymi obwodami, a elektroakustyką.
Np. zapytaj się pierwszego, lepszego elektronika co jest lepsze: tranzystory, czy lampy?
Jakieś 90 - 99% powie od razu, że tranzystory bez wątpienia.
Dlatego takie sprawy lepiej załatwiać samemu albo u lutnika, lub gościa, który zajmuje sie elektroakustyką. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|