Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Keyboardy CASIO
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Czw Sie 27, 2009 1:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Teraz pytanie jakiego kompa ma stwórca owego zamieszania. Miela, pochwal się kolegą z forum co masz w pudle obok biurka ??
~user

Wpisów: 12
Miasto: Sztabin/Podlaskie
WpisWysłany: Wto Wrz 01, 2009 8:43    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

a wracając do tematu to zaintrygowały mnie ostatnio trzy klawisze tej marki: CTK-900,CTK-5000,WK-3800. Wyglądają na całkiem porządne w tej (rozsądnym) przedziale cenowym. Co moglibyście o nich powiedzieć? Ktoś może miał przyjemność gry na nich...
~user

Wpisów: 27
Miasto: Elbląg (niestety)
WpisWysłany: Pon Wrz 07, 2009 12:49    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

To mnie, panowie, zdemotywowaliście...

Ostatnio zdarzyło mi się kupić używane Casio LK-50 za 350zł. Pewnie ładnie przepłaciłam... A cholera miałam nadzieję że na początek będzie dobre. Irytują mnie z lekka podświetlane klawisze (zwłaszcza że jeśli je wyłączysz, a potem zamyślisz się dłużej i klawisz przejdzie w stan oczekiwania, podświetlanie samodzielnie się włącza), system nauczania zastosowany w nim uznaję za być może użyteczny tylko ze względu na to, że pokazuje którym palcem danej ręki mam zagrać dany d¼więk i na wyświetlaczu można też zobaczyć jak zapisuje się daną nutę (myślę że całkiem przydatne dla takich samouków jak ja). Niektórych brzmieñ po prostu nie da się znieść (przy brzmieniach instrumentów dętych takich jak whistle czy flet po prostu się załamałam...). No ale kurka, dzisiaj Casio, jutro Korg... mam nauczkę na przyszłość.

(tak przy okazji witam - jestem tu nowa Smile )

~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Pon Wrz 07, 2009 9:10    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Mam zaszczyt powitać Cię w swoim imieniu i przypuszczam także, że w imieniu reszty forumowiczów Very Happy Z kupowanie sprzętu to tak jest, najlepiej wcześniej zasięgnąć rady na różnych forach,a dopiero potem do sklepu Ale nie ma co się martwić, ja też zaczynałem na dupiatej i przepłaconej gitarze i potem się przesiadłem na lepszy sprzęt i jest fajnie Smile
Ogląda profil użytkownika   
Arvedui
~user

Wpisów: 13
WpisWysłany: Pon Wrz 07, 2009 4:10    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Coś mam wrażenie, że wszyscy tak mają. Swój bas dostałem w prezencie, z tym że to był cały zestaw (bas, piec itd.). I coraz poważniej myślę, że trzeba będzie zbierać kasę na nowy, lepszy Very Happy
A o klawiszach wspominać nie warto, bo mam Casio CTK-496, które na niewiele się zdają. Co w zupełności mi wystarcza, biorąc pod uwagę fakt, że nigdy się grać nie nauczyłem (teraz żałuje, że w wieku 9-10 lat keyboard to jedyny instrument, który przychodził mi do głowy, gdybym wtedy zaczął grać na basie, to teraz pewnie by mi świetnie szło Smile ). Niemniej jednak kilka prostych melodyjek zagrać umiem... jedną ręką

Przy okazji - przyłączam się do Winterstorma i również witam
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Wto Wrz 08, 2009 1:44    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Witam nowych forumowiczow

PS: Aisti, musisz niezle smigac skoro chcesz brac sie za Wintersuna heh... Jesli chcesz cos tego typu to polecam jeszcze stary Imperanon i Wormena

PS2: powodzenia, przyda CI sie !!!

~user

WpisWysłany: Pon Wrz 28, 2009 1:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Witam ponownie... trochę mnie tutaj nie było (komputer postanowił że we¼mie sobie urlop i spaliła mi się płyta główna ).

Dziękuję wszystkim za powitanie Smile na początku szukałam jakiegoś tematu powitalnego, ale chyba takiego nie macie Smile Mimo wszytsko dzięki, czuję się powitana Very Happy

Winterstorm - od jakiegoś czasu interesowałam się tematem i słyszałam, że jeśli klawisz - to najlepiej Korg lub Roland, ewentualnie inne - ale Casio lepiej nie brać. Próbowałam licytować Korgi na allegro, zawsze mnie ktoś przebijał, a że z pieniędzmi to u mnie ostatnio średnio i akurat trafiła się okazja nabycia tych które mam teraz, pomyślałam "A wezmę, na początek chyba będą dobre, i przy okazji zweryfikuję czy to co o nich mówią to prawda." Cóż, prawda. Ale przynajmniej jest na czym ćwiczyć, jak już powiedziałam - Korg pojawi się pó¼niej Smile
Najlepszy jednak był mój dialog ze sprzedawcą...

Sprzedawca: - Noo, wie pani, Casio to już jest taka poważana firma, jedni z najlepszych, oni znają się na robieniu keyboardów, w koñcu są bardzo popularni i ich sprzęt ceniony jest przez muzyków.
Ja: (dziwne spojrzenie) - Z tego co słyszałam od klawiszowców, to niezbyt.
Sprzedawca: (zmieszany) - A no wie pani, ja to się właściwie nie znam...

Arvedui - fakt, (prawie) zawsze tak jest Very Happy po jakimś czasie zawsze człowiek szuka lepszego sprzętu Very Happy w moim przypadku jedynym instrumentem który mi przychodził do głowy w wieku 9-10lat był flet prosty - pochodzę z niezbyt kochającej muzykę rodziny, jedynie wujek grał na czymśtam do kotleta za czasów młodości, i pewnie gdyby nie to, że trzeba było grać w szkole, do dziś miałabym do czynienia z muzyką tyle samo co oni - czyli nic. Gdybym wtedy miała klawisze... Very Happy

SadaM - ja raczej początkująca jestem, nie śmigam jeszcze zbyt dobrze - ale jakoś sobie radzę Very Happy ostatnio wzięłam się trochę za CoB, Imperanonem też się zainteresuję Smile
I nie dziękuję, coby nie zapeszyć Very Happy

...i przepraszam za offtop. Very Happy

~user

Wpisów: 2
Miasto: Birmingham
WpisWysłany: Nie Paź 25, 2009 1:12    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
a wracając do tematu to zaintrygowały mnie ostatnio trzy klawisze tej marki: CTK-900,CTK-5000,WK-3800. Wyglądają na całkiem porządne w tej (rozsądnym) przedziale cenowym. Co moglibyście o nich powiedzieć? Ktoś może miał przyjemność gry na nich...

Na poczatku to witam wszystkich zmuzykowanych i nie tylko.

Ja gram na wk3500.Lekko starszy model od 3800 ale nie ma wielkiej roznicy.
Jak za sprzet w takim przedziale cenowym to wydaje mi sie zew sa calkiem niezle.Nie maja moze swietnych tzw. podkladow ale nadrabiaja dzwiekami.Do tego maja tez wbudowany syntezator ktory niezle sie spisuje i funkcje Drawbar z mozliwoscia edycji.

Od jakiegos czasu gram w zespole pop-rockowym i sprzet ten dobrze sie spisuje.
Pewnie zaraz bede tu wysmiany ale takie jest moje zdanie.Dziekuje
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Nie Paź 25, 2009 6:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Pewnie zaraz bede tu wysmiany ale takie jest moje zdanie.Dziekuje

Tak jak juz to komus pisalem na tym forum, kazde zdanie jest wazne i nikt nie bedzie Cie wysmiewal

A co do Casio to mysle ze juz swoje napisalem w tym temacie

~user

WpisWysłany: Nie Paź 25, 2009 5:21    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A ja uważam, że zdanie na temat owej firmy zależy też od tego, czego kto oczekuje od sprzętu, więc zdania mogą się różnić Very Happy
~user

Wpisów: 2
Miasto: Birmingham
WpisWysłany: Nie Paź 25, 2009 6:06    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

SadaM

Wiem ze sa duzo lepsze sprzety,ale za cene wk3500 czy 3800 nie mozna nic kupic z tyloma funkcjami co oferuje casio.
Nie wszystkich zaczynajacych przygode z zespolem stac na keyboard czy syntezator za 5 kawalkow a jeszcze potem sie okaze ze nic nie wyszlo.

Ps.
Szukam nazwy dla 5 osobowego band-u pop-rockowego.
Czterech facetow i dziewczyna.
Dzieki
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Nie Paź 25, 2009 9:06    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Ps.
Szukam nazwy dla 5 osobowego band-u pop-rockowego.
Czterech facetow i dziewczyna.
Dzieki

hahaha czterech pancernych i ...
hahaha nie no zart.

Z wymysleniem nazwy zawsze jest klopot. Osobiscie proponuje poprostu grac i tworzyc a nazwa kiedys w naplywie jakiegos sprzezenia przyjdzie sama

~user

WpisWysłany: Pon Paź 26, 2009 4:06    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Czterech pancernych... i niepancerna?

A tak serio - może poszukajcie jakiegoś określenia które do Was najbardziej pasuje, albo jakiegoś słowa... zawsze z tym ciężko.

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: