Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
kaczka

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Nagłośnienie i efekty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jafet
~user

Wpisów: 61
Miasto: Nowa Ruda
Kapela: Trepanacja
Solówki: 1
WpisWysłany: Pią Maj 29, 2009 2:15    Temat wpisu: kaczka  Zacytuj zaznaczone      

VOX V 847 czy Dunlop SW95 Crybaby Slash ?? miał ktoś z was okazje testować te dwie kaczki ?? albo jedna chociaż ?? vox jest dużo tañszy i ponoć bardzo dobry, dunlop droższy no ale slash to slash w sumie zainwestuje raczej w voxa ale chciałbym poczytać jakieś opinie na temat tych dwóch kaczek i troche je porównać
Ogląda profil użytkownika   
Winterstorm
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Pią Maj 29, 2009 8:28    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Na youtube gdzieś kiedyś oglądałem test obu tych kaczek (a nawet chyba trzech). Szukajcie, a znajdziecie
Jafet
~user

WpisWysłany: Pon Cze 01, 2009 10:18    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

są na youtube, ale chciałbym poznać opinie kogoś kto miał okazje testować, albo chociaż troche sie zna, jednak to jest troche kasy, a youtuba, nie uznaje jako wiarygodne ¼ródło informacji
Winterstorm
~user

WpisWysłany: Pon Cze 01, 2009 9:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cóż, w takim razie nie jestem w stanie Ci pomóc, gdyż nie testowałem Ale swego czasu rozmawiałem w muzycznym ze sprzedawcą na temat Morley Power Wah i stwierdził, że te kaczki (i pewnie inne też) występują w dwóch wersjach - tañszej, chiñskiej i droższej produkcji amerykañskiej czy jakiejś tam innej sensownej. I stwierdził też, że on za nic w świecie by nie wziął tej tañszej, bo straszny syf, sprowadza je tylko klientom którzy uparcie tego chcą Tak że rozważ to też pod tym kątem, zwłaszcza, że kaczka to coś, co zostaje na długo, a nie na miesiąc czy dwa i lepiej dołożyć i cieszyć się porządnym sprzętem, niż oszczędzać i potem męczyć się z syfem. Ja osobiście bym szedł w tego Morleya, bo z próbek na youtubie i z d¼więków jakie z niego wyciąga Andre Olbrich (Blind Guardian) bardzo mi się ten sprzęt spodobał. No i ma w sobie drugi efekt - booster.
Adder
~user

Wpisów: 241
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Pon Cze 01, 2009 9:52    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ja bym byl za Voxem, ale brzmienie znam tez tylko z probek audio. Jak na moj gust to ma lepsze brzmienie niz te Dunlopy (ale podkreslam ze na moj gust) i jest raczej duzo tanszy(ktos moze powiedziec ze lepiej wlozyc wiecej i miec cos lepszego ale ten vox wydaje sie byc sprzetem najlepszej klasy za przystepna cene).
Winterstorm
~user

WpisWysłany: Pon Cze 01, 2009 10:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dunlop ma to do siebie, że ma on takie charakterystyczne, klasyczne brzmienie (takie wintydżowe Very Happy). Natomiast ten Vox czy Morley myślę lepiej sie sprawdzają w cięższej muzie.
Jafet
~user

WpisWysłany: Wto Cze 02, 2009 11:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ok dzięki za odpowiedzi, chyba wezme voxa, tylko oddam modyfikacji, bo on nawet nie ma wejścia na ładowarke
Winterstorm
~user

WpisWysłany: Wto Cze 02, 2009 9:39    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A to sie czasem nie podpina bezpośrednio do prądu? Ew. bateria?
Jafet
~user

WpisWysłany: Czw Cze 04, 2009 1:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

nie no oryginalnie masz tam wejście tylko na baterie
Winterstorm
~user

WpisWysłany: Czw Cze 04, 2009 8:33    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No proszę, człowiek uczy się przez całe życie Very Happy Dzięki za info
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Nagłośnienie i efekty Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: