| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Jafet ~user
Dołączył: 03 Lut 2007 Wpisów: 61 Miasto: Nowa Ruda Kapela: Trepanacja Solówki: 1 |
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 2:15 Temat wpisu: kaczka |
|
|
VOX V 847 czy Dunlop SW95 Crybaby Slash ?? miał ktoś z was okazje testować te dwie kaczki ?? albo jedna chociaż ?? vox jest dużo tañszy i ponoć bardzo dobry, dunlop droższy no ale slash to slash w sumie zainwestuje raczej w voxa ale chciałbym poczytać jakieś opinie na temat tych dwóch kaczek i troche je porównać |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 8:28 Temat wpisu: |
|
|
Na youtube gdzieś kiedyś oglądałem test obu tych kaczek (a nawet chyba trzech). Szukajcie, a znajdziecie  |
|
|
|
|
|
|
Jafet ~user
Dołączył: 03 Lut 2007 Wpisów: 61 Miasto: Nowa Ruda Kapela: Trepanacja Solówki: 1 |
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 10:18 Temat wpisu: |
|
|
są na youtube, ale chciałbym poznać opinie kogoś kto miał okazje testować, albo chociaż troche sie zna, jednak to jest troche kasy, a youtuba, nie uznaje jako wiarygodne ¼ródło informacji  |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 9:01 Temat wpisu: |
|
|
Cóż, w takim razie nie jestem w stanie Ci pomóc, gdyż nie testowałem Ale swego czasu rozmawiałem w muzycznym ze sprzedawcą na temat Morley Power Wah i stwierdził, że te kaczki (i pewnie inne też) występują w dwóch wersjach - tañszej, chiñskiej i droższej produkcji amerykañskiej czy jakiejś tam innej sensownej. I stwierdził też, że on za nic w świecie by nie wziął tej tañszej, bo straszny syf, sprowadza je tylko klientom którzy uparcie tego chcą Tak że rozważ to też pod tym kątem, zwłaszcza, że kaczka to coś, co zostaje na długo, a nie na miesiąc czy dwa i lepiej dołożyć i cieszyć się porządnym sprzętem, niż oszczędzać i potem męczyć się z syfem. Ja osobiście bym szedł w tego Morleya, bo z próbek na youtubie i z d¼więków jakie z niego wyciąga Andre Olbrich (Blind Guardian) bardzo mi się ten sprzęt spodobał. No i ma w sobie drugi efekt - booster. |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 9:52 Temat wpisu: |
|
|
| Ja bym byl za Voxem, ale brzmienie znam tez tylko z probek audio. Jak na moj gust to ma lepsze brzmienie niz te Dunlopy (ale podkreslam ze na moj gust) i jest raczej duzo tanszy(ktos moze powiedziec ze lepiej wlozyc wiecej i miec cos lepszego ale ten vox wydaje sie byc sprzetem najlepszej klasy za przystepna cene). |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 10:15 Temat wpisu: |
|
|
Dunlop ma to do siebie, że ma on takie charakterystyczne, klasyczne brzmienie (takie wintydżowe ). Natomiast ten Vox czy Morley myślę lepiej sie sprawdzają w cięższej muzie. |
|
|
|
|
|
|
Jafet ~user
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 11:15 Temat wpisu: |
|
|
| ok dzięki za odpowiedzi, chyba wezme voxa, tylko oddam modyfikacji, bo on nawet nie ma wejścia na ładowarke |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 9:39 Temat wpisu: |
|
|
| A to sie czasem nie podpina bezpośrednio do prądu? Ew. bateria? |
|
|
|
|
|
|
Jafet ~user
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 1:38 Temat wpisu: |
|
|
| nie no oryginalnie masz tam wejście tylko na baterie |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|