|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
yavi ~user

|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 6:46 Temat wpisu: Jestem kobietą i chcę growlowac |
|
|
Wiem, że temat growlu już był, ale nie znalazłam tam tego o co mi chodziło.
Sprawa wygląda następująco:
Tak jak w opisie jestem kobietą, chcę growlowac. Z ćwiczeniami na przeponę nie mam problemu. Jeśli chodzi o śpiew trenuję głos od 11lat i operowanie przeponą mam ogarnięte w stopniu zaawansowanym. Znalazłam w internecie ćwiczenia na przeponę, oraz na powiększenie tonacji i nic poza tym. Większość tych ćwiczeń jest mi doskonale znanych, a porady kończyły się na czymś w stylu ,,a teraz growlujemy" JAK ja się pytam! Mężczyźni mają ułatwione zadanie z przyczyn znanych i nie muszę tego wyjaśniać, a kobieta? Wiem, że i my możemy growlowac, problem w tym, że tak jak napisałam, nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób wydobyć taki dźwięk. Wiem, że trzeba ,,ryczeć przeponą", ale nie ma u mnie tego charakterystycznego charkotu, jest to tylko czysty, mocny, niski dźwięk. All, the end i rób ku**a co chcesz =.=. Błagam poratujcie potrzebujących i ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, dajcie porady krok po kroku jak dla de*ila w jaki sposób wydobyć dźwięk growlu. Dodam na koniec, że nie jest to moje widzimisię, zaczynam brać się za karierę muzyczną i potrzebna mi będzie bardzo ta umiejętność. Wiem, ze tego się nie nauczę z dnia na dzień, ale bardzo, bardzo jest mi to potrzebne! _________________ yavisama |
|
|
|
|
|
|
Adiee ~user

|
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 10:21 Temat wpisu: |
|
|
Nikt nie pomoże kobietą w growlowaniu? Boicie się konkurecnji?  _________________ "I nastał czas, że wylał hades!
I nie pomoże nic, gdy zmieszasz ropę z krwią"
~Hunter - T.E.L.I... |
|
|
|
|
|
|
Volfgar ~user

Dołączył: 21 Gru 2011 Wpisów: 16 Miasto: Brzeg Kapela: Frosthammer
|
Wysłany: Sro Gru 21, 2011 3:29 Temat wpisu: |
|
|
Jesteś kobietą - więc nie growluj ;D
A tak na poważnie:
1) Nie da rady tego opisać. Na prawdę dokładnie można to wytłumaczyć tylko poprzez demonstrację.
2) Nie każdy może growlować. Po prostu jedni mogą, inni nie, nawet jeżeli próbują uzywać poprawnej techniki. Nie każdego Bóg (or satan?) obdarzył tym darem. ;D
Moja przygoda z prawdziwym growlem zaczęła się od westchnięcia. Serio ;p. Wdech powietrza i wydech - w taki sposób jakbyś była czymś bardzo znudzona/zmęczona. Podczas takiego "westchnięcia" struny głosowe powinny być bardzo rozluźnione. Rozluźnione struny głosowe wibrują, czy coś w tym stylu i wtedy Twoje gardło emituje specyficzny "charkot". Oczywiście na tym się nie kończy, ale gdy już się "zajarzy", to dalej jest z górki.
Jak już wspomniałem ciężko to opisać, musiałbym pokazać a i tak nie wiadomo, czy umiałabyś to po mnie powtórzyć. _________________ ...a później to ją będę lizał. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Wokal |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|