| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lolexus ~user
|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 2:00 Temat wpisu: Jaki sprzęt 'nagłaśniający' ? |
|
|
Witam,
Mam takie pytanko, a mianowicie:
Pasuje mi skombinować takie nagłośnienie dla mikrofonu (aby jakoś była też niezła) w dość taniej cenie
Mam głośniczki 2x15W 4 Ohm i 2x 20W 8 Ohm czy zakup jakiegoś używanego, amplitunera w cenie ~50zł (pierwszy lepszy: http://www.allegro.pl/item615949758_...73_unikat.html) byłby dobrym rozwiązaniem w załączeniu z tymi głośniczkami i jakimś mikrofonem ?
Na co powinienem patrzyć szukając takiego czegoś, aby wszystko fajnie działało? Wiem, że jakość może nie będzie zniewalająca ale doradźcie proszę co powinienem wybrać, aby w cenie do max 100zł dało najlepszy efekt jakościowo na mikrofonie ?
Pozdro
Dzięx |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 800 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -3 |
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 10:36 Temat wpisu: Re: Jaki sprzęt 'nagłaśniający' ? |
|
|
Głośniczki 20W? To napradwę głośniczki. Nie ma opcji, żebyś słyszał wokal na próbie  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
lolexus ~user
|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 6:09 Temat wpisu: |
|
|
Akurat nie chodzi tu za bardzo o próby, bo wiem, że z 20W to nie poszaleje ;p ale potrzebuje po prostu nagłośnienia dla wokalu jako solowego nagłośnienia
Myślicie, że jako takie dla samego nagłośnienia wokalu (nie do przebicia się przez inne instrumenty) to amplituner unitra tosca i jakiś mikrofonik byłoby 'dość' ok czy to całkiem nie ma sensu ? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 800 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -3 |
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 8:55 Temat wpisu: |
|
|
| lolexus napisało: | Akurat nie chodzi tu za bardzo o próby, bo wiem, że z 20W to nie poszaleje ;p ale potrzebuje po prostu nagłośnienia dla wokalu jako solowego nagłośnienia
Myślicie, że jako takie dla samego nagłośnienia wokalu (nie do przebicia się przez inne instrumenty) to amplituner unitra tosca i jakiś mikrofonik byłoby 'dość' ok czy to całkiem nie ma sensu ? |
To też zależy, co chcesz na tym robić. Moim zdaniem ogólnie to nie ma sensu. Mikrofon: ok 200 zł, przody z wbudowanym, małym mikserem: ok 1500 zł. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

|
|
|
|
|