Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Jaką polecacie perkusję do 1500 zł

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Perkusja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kubutor
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Nie Wrz 27, 2009 1:06    Temat wpisu: Jaką polecacie perkusję do 1500 zł  Zacytuj zaznaczone      

Chciałbym kupić perkusję do 1500 zł. Dorad¼cie mi jaką najlepiej kupić - taką żeby się od razu nie rozsypała i żeby fajnie brzmiała. (PEAVEY się nadaje czy to strata kasy?) Podajcie swoje propozycje najlepiej z linkami. Z góry dzięki
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Nie Wrz 27, 2009 8:47    Temat wpisu: Re: Jaką polecacie perkusję do 1500 zł  Zacytuj zaznaczone      

Ja perkusistą nie jestem, ale w takim przedziale cenowym powinieneś dostać Mapexa, który sprawuje się nienajgorzej.
+Redaktor

Wpisów: 232
Miasto: £ask
Solówki: 3
WpisWysłany: Nie Wrz 27, 2009 8:53    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Raczej za te pieniądze nie poszalejesz. Mam nadzieję że to cena bez talerzy, bo jak z talerzami to lichy zestaw kupisz. Same gary może się od razu nie rozpadną ale naciągi polecą, hihat raczej będzie kiepsko wykonany no a blachy albo się powyginają albo co gorsza połamią. Za tą kasę raczej używka. Co do peavey-a to raczej marketowe zestawy, gdzie za 1300 zł dostaniesz ładnie wyglądający zestaw z blachami brzmiącymi jak przykrywki od garnków. Na początek to może wystarcza ale potem zauważysz różnicę. Dla mnie to powinieneś dołożyć i kupić coś lepszego. Za nieco ponad 2000 możesz kupić jakiś zestawik Gretsch-a albo yamahy. Jeśli chcesz używkę to zobacz ten zestaw moim zdaniem wart zainteresowania. http://www.allegro.pl/item746736672_perkusja_pearl_stan_b_dobry_tanio.html
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Nie Wrz 27, 2009 10:35    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Obadaj też Basix, ponoć najlepsze z tych tanich, brat Addera na tym grał.
kubutor
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Pią Paź 02, 2009 12:33    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

a perkusja MAPEX TORNADO http://allegro.pl/item747246013_kompletny_zestaw_mapex_tornado_najlepsza_oferta.html
będzie w miare dobra?
Capricorn
+Redaktor

Wpisów: 232
Miasto: £ask
Solówki: 3
WpisWysłany: Pią Paź 02, 2009 5:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
a perkusja MAPEX TORNADO

Lipne blachy, nie napisali jaka stopa. To chyba już peavey jest lepszy

~user

Wpisów: 25
WpisWysłany: Sob Lis 21, 2009 6:48    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Mapex Q! Sam mam i jestem naprawde bardzo zadowolony. Wykonanie genialne. wszystko ładnie śpiewa i chociaż nie jest to sprzęt profesjonalny to naprawde polecam. Przebija Taye, Tamę, Peaveya, a dixona i ddruma nie sprawdzałem, ale mapex to jest przynajmniej zaufana marka. Naciągi oczywiście do wymiany. Szczególnie na tomach. Blachy kupiłem najtañsze jakie były czyli orion twister hi-hat 14" i orion twister Crash/ride 18". Hardware daje radę, stopa bardzo przyjemnie chodzi, o ile wymieni się bijak na drewniany lub plastikowy. Do dziś go mam i sprawuje się genialnie. Jedynym jego mankamentem jest statyw do hi-hatu który chodzi po podłodze, jest nazbyt lekki, i ogólnie nie jest najlepszy, ale dla początkującego bębniarza to i tak pro Smile . Rozejrzyj się jeszcze wokół premiera olympic, o ile go jeszcze produkują. On ma blachy, pałki i siodełko w zestawie. (ja na początku grałem na siedzonku z Ikei Very Happy )
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Perkusja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: