Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Jak podłączyć keyboarda do komputera?
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Sro Wrz 16, 2009 7:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Sadam, na jakiej podstawie sądzisz że to może być problem z kartą graficzną? Miałes na myśli d¼więkową czy są jakieś związki grafcznej z transmisją sygnału?

O kurwa... Chyba bylem pijany Very Happy jasne ze dzwiekowa sorry moj blad !!!

~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Pią Wrz 18, 2009 8:35    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Witam. Mam problem. Mam Casio LK 100 z wejściem MIDI IN/OUT. Zakupiłem urządzenie midi łączące komputer z keyboardem na wejście usb. Wszystko podłączyłem i nadal pali się czerwona lampka na kablu. Włączyłem FL STUDIO i nic. D¼więk idzie porzez głośniki, ale keyboardu czyli jest podłączony a jakby nie działał. Więc co mam zrobić. Byłbym wdzięczny o jakieś rady. Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika   
wytrych666
~user

Wpisów: 1
WpisWysłany: Sro Lip 28, 2010 6:58    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Witam, mam problem z moim klawiszem, a dokładnie z nagrywaniem d¼więku z klawisza na komputer za pomocą kabla jack-jack. Mój keyboard to CASIO CTK-731. Mianowicie podłączam kabel pod wejście w keyboardzie PHONES/OUTPUT (tam gdzie słuchawki) a w komputerze pod wejście liniowe LINE-IN. Po podłączeniu słyszę d¼więk grany na keyboardzie w głośnikach komputerowych, ale podejmując próbę nagrania d¼więku w przykładowym programie Audacity (próbowałem i innych Sad ) nie mogę za żadne skarby nagrać d¼więku, po prostu jak klikam na nagrywanie to nic się nie dzieje. Jest to zapewne wina ustawieñ, w których nie mogę się jakoś połapać. Kabel jest na pewno dobry. Nie znam się na tych wszystkich ustawieniach. Dla ułatwienia dodam, że kartę d¼więkową posiadam REALTEKA (Realtek High Definition Audio Driver R1.35) . Zrobiłem kilka screenów ... [URL="http://zapisz.net/view.php?filename=175_glosnosc.jpg"][/URL]

[URL="http://zapisz.net/view.php?filename=849_realtek.jpg"][/URL]

[ Dodano: <b>Minutę temu</b> ]
Nie wiem czemu ale w realteku w zakładce ,,Nagrywaj'' nie ma tych suwaków... Nie wiem, tak jakby czegoś nie czytało lub coś było poprzestawiane <bezradny>

[ Dodano: Minutę temu ]
Wiem, że casio to shit ale narazie nie mam kasy na coś lepszego Smile
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: