Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Jak nagrywac w guitar pro?

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Obróbka d¼więku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dominator1
~user

Wpisów: 3
WpisWysłany: Pon Lis 23, 2009 6:18    Temat wpisu: Jak nagrywac w guitar pro?  Zacytuj zaznaczone      

Witam czy istnieje mozliwosc nagrywania w guitar pro, gitary np swojego kawałka tak by zapisalo sie to w tabulaturze?Czy trzeba recznie pisac tabulature?
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Winterstorm
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Pon Lis 23, 2009 7:56    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Z tego, co wiem, to nie ma takiej możliwości, chociażby z tego powodu, że różne zagrywki można nagrać na różne sposoby. Pozostaje jedynie pisać tabulaturę od ręki.
Ogląda profil użytkownika   
SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Wto Lis 24, 2009 12:02    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Niestety nie ma takiej opcji. B.duzo pisze w tym programie i taka opcja naprawde nie istnieje. Fakt zapisywanie jakiegos riffu jest czesto strasznie wqrwiajace ale mimo wsszystko po napisaniu pelnego akompaniamentu i posluchaniu jak to wszystko razem smiga to az chce sie zyc ;D
~user

WpisWysłany: Wto Lis 24, 2009 1:05    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Aha no ok, aczy istniejsz emozliwosc np zamiany mp3 na midi apozniej importowac to do gtp??Bo dziwi mnie to jak robia tabulatury do skomplkowanych utworow np dream thetaer?co ze niby recznie to wszystko wpisuja?
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Wto Lis 24, 2009 1:33    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Musze Cie zasmucic ale kazda tabulatura pisana jest w GP recznie. GP pisze w midi a odtwarza albo w midi albo w podrasowanej wersji z RSE. Mozesz zrobic sciezke midi z juz zapisanej tabulatury ale nie da sie importowac sciezek w zadnym formacie do GP tak aby zapisalo sie to w tabie. A co do trudnych utworow to wierz mi, daje rade to zapisac tylko trzeba nad tym troche posiedziec no i calkiem niezle orientowac sie na stosowaniu konkretnych nut, pauz, temp, metrum, strojen instrumentow jak i dodawania na nuty i sciezki konkretnych efektow. Jedyne co mi pozostaje to zyczyc powodzenia ;D
~user

WpisWysłany: Wto Lis 24, 2009 2:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Heheh no luzik, dzieki za pomoc.Ogulnie jednak taka opcja moze pojawi sie wnastepnych gtp, fajnie by bylo
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Wto Lis 24, 2009 4:35    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

polecam Ci FL w takim razie ale obslugi tego kolosa to ja juz CI nie wyjasnie. Jak GP pojalem w duzej mierze tak FL za cholere nie chce mi wejsc do glowy. Jakby komus sie chcialo napisac jakis poradnik czy chociaz dac kilka wytycznych to byl bym zobowiazany.
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Obróbka d¼więku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: