Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Jak grać klasycznie??

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zosiek_3CDH
~user

Wpisów: 1
WpisWysłany: Czw Maj 17, 2007 4:33    Temat wpisu: Jak grać klasycznie??  Zacytuj zaznaczone      

Mam problem, nie wiem jak się gra klasycznie?? CZy moglibyście mi podać jakieś linki, albo cos w tym rodzaju...
Ogląda profil użytkownika   
Dabroz
~user

Wpisów: 122
Miasto: Płock/Wawa
Kapela: Namerok
WpisWysłany: Czw Maj 17, 2007 4:40    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Chodzi Ci o technikę gry czy kompozycję?

Wpisów: 272
Miasto: Łódź
Solówki: 1
WpisWysłany: Czw Maj 17, 2007 7:57    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Samemu bedzie ci trudno nauczyc sie techniki klasycznej (ulozenie dloni, postawa itepe.). Nie nalezy w tym wzgledzie ryzykowac ze sie jest geniuszem jak Segovia. Najlepiej zapisz sie na lekcje do muzyka ktory ukonczyl amuz w klasie gitary, innych sobie odpusc bo z reguly nie naucza cie porzadnie grac klasycznie.

jesli juz chcesz koniecznie jakies internetowe lekcje to polukaj na youtubie, np. http://youtube.com/watch?v=hxR_esEw_xs .
miglu149
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Wto Lip 22, 2008 6:42    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Mam problem, nie wiem jak się gra klasycznie?? CZy moglibyście mi podać jakieś linki, albo cos w tym rodzaju...

Ostatnio zmieniony przez miglu149 dnia Sob Lut 20, 2010 6:32, w całości zmieniany 1 raz
sledz
+Redaktor

Wpisów: 241
Miasto: Poznań
WpisWysłany: Wto Lip 22, 2008 7:52    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

miglu149 - to jest dobre rozwiązanie, ale należy pamiętać o późniejszych kilku spotkaniach z doświadczonym nauczycielem, coby sprawdził i skorygował technikę. I to na każdym poziomie zaawansowania... Dobrze się wymieniać doświadczeniami.

Wpisów: 2
WpisWysłany: Sro Lip 23, 2008 8:19    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:

Ostatnio zmieniony przez miglu149 dnia Sob Lut 20, 2010 6:33, w całości zmieniany 1 raz
sledz
+Redaktor

Wpisów: 241
Miasto: Poznań
WpisWysłany: Sro Lip 23, 2008 11:58    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Omujborze.

Mówię o technice, o technice! To, że nie wiesz co można korygować (tabulatura, akordy, phi!), to świadczy tylko o tym, że jest co korygować.

Wpisów: 5
WpisWysłany: Nie Sty 31, 2010 1:04    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Widzę, że dawno nikt tu nic nie napisał ciekawego. Myślę, że to forum powinno pomagać w rozwiązywaniu problemów. Jednak nikt z was nie zrobił tego w odpowiedni sposób. Gra klasyczna jak dla mnie to nic innego jak technika gry fingerstyle. Świetnym przykładem jest Sungha Jung - możecie go znaleźć na youtube. A tabulatury możesz ściągnąć z 911tabs.com, albo guitar-tabs.com do programu guitar pro. Wtedy szybko i łatwo nauczysz się tak grać. Jeżeli opanujesz 1 cały utwór to z kolejnymi sobie wtedy poradzisz bez problemu.
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: