|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Agni ~user

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 2:17 Temat wpisu: |
|
|
W domu staram się codziennie (czasem wypada jakieś dzieñ, wiadomo) co najmniej godzinę, ale generalnie dochodzi do około 3 godzin. W każdym bąd¼ razie biorę to za obowiązek zagrać codziennie, nawet jak mi się niespecjalnie chce (dopiero jak złapię gitarę, to mi się chce), bo regularność tu jest podstawą, mówię to z doświadczenia.
Najpierw coś prostego, co już znam na pamięć na rozgrzewkę (nie zaczynam od trudnych rzeczy, żeby ręce rozruszać najpierw). Następnie uczę się nowych ćwiczeñ zaczynając od powolnego tempa i stopniowo tempo przyspieszając. Trochę teorii, jakieś gamy do poćwiczenia. Następnie pajączki, które już wymagają więcej siły fizycznej i skupienia (w tych upałach mniej mi się chce je grać). Jak czuję, że ręka nie daje rady, to daję jej odpocząć. Jakieś trudniejsze motywy potem gram lub dopiero się ich uczę, a często wtedy przechodzę do klasycznych utworów (Bacha, w tej chwili ćwiczę sonatę w C dur). Jak coś w międzyczasie mi wpadnie w ucho to uczę się tego ze słuchu, ale tutaj nie zmuszam się, żeby coś rozpracowywać ze słuchu, robię to w przypadku, gdy mam ochotę. No i to co wszystko gram, czytam z nut, omijam taby szerokim łukiem.
No i WSZYSTKO ZAWSZE z metronomem. Bez metronomu nie zaczynam.
A poza tym, próby 2 razy w tygodniu.  _________________ www.devra.art.pl
--------------------------
www.myspace.com/devragroup |
|
|
|
|
|
|
Patlord ~user

|
Wysłany: Pią Gru 25, 2009 9:20 Temat wpisu: |
|
|
Cwicze codziennie z po pare minut co pare minut.  _________________ "So as you read this know my friends I'd love to stay with you all" |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|