Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Interfejs MIDI

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aisti
~user

Wpisów: 27
Miasto: Elbląg (niestety)
WpisWysłany: Nie Sty 31, 2010 6:49    Temat wpisu: Interfejs MIDI  Zacytuj zaznaczone      

Czy możliwe jest, aby interfejs używany do zapisywania melodii granej na podłączonym klawiszu wyłapywał również wartości granych nut, jesli tak, jak go skonfigurować? Mój klawisz + midiface II + guitar pro zapisują melodie niestety tylko w postaci ćwierćnut, i bywa to nieco uciążliwe.

Druga sprawa - w instrukcji obsługi mojego modelu napisali, że mogę używać podświetlenia klawiszy do nauki utworów bezpośrednio na klawiszu (na zasadzie wysyłany sygnał z kompa - podświetlony klawisz na klawiaturze). Niestety, w wyjaśnieniu jak to zrobić zagmatwali już tak, że się pogubiłam. Czy ktoś z Was może próbował zrobić kiedyś coś podobnego? Tak długo klęłam na te irytujące podświetlane klawisze, teraz widzę, że mogą jednak czasem się przydać.

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: