Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Guitar Pro

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Teoria i praktyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Winterstorm
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Wto Sty 13, 2009 7:26    Temat wpisu: Guitar Pro  Zacytuj zaznaczone      

Wybaczcie, jeśli w złym miejscu zakładam temat, ale nie mam pomysłu gdzie to zrobić. Mam problem. A wygląda on mianowicie tak: gdy mam ułożoną w GP partię gitary (nieważne czy cały utwór, czy tylko krótki riff) i chcę dodać perkusję, to pojawia się okienko z wyborem różnych "elementów" zestawu. Dotąd jest ok. Gdy jednak to okienko zamknę, nie mam pojęcia jak wywołać je ponownie. Być może to głupie i banalne pytanie, ale naprawdę mam z tym problem, wiec gdyby ktoś dał szybką i konkretną odpowied¼, byłbym bardzo wdzięczny.
Ogląda profil użytkownika   
sledz
+Redaktor

Wpisów: 244
Miasto: Poznañ
WpisWysłany: Wto Sty 13, 2009 9:17    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Widok -> perkusja.

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Sro Sty 14, 2009 8:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

albo jeszcze latwiej
Masz w prawym rogu calego menu 3 znaczki, gryf, klawisze i perke. Klikasz na perke a dalej to juz wiesz co robic
enjoy \,,/

~user

WpisWysłany: Czw Sty 15, 2009 1:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dzięki za pomoc Smile

[ Dodano: Minutę temu ]
Pojawił się kolejny problem. Jak sprawić, żeby w trakcie kawałka zmieniło się tempo? Chodzi mi o to, że mam ścieżkę z kanałem czystym i chcę, żeby w momencie gdy koñczy się ta ścieżka, a zaczyna przesterowana, tempo nieco wzrosło. Mam nadzieję, że dobrze wyłuszczyłem sprawę
SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Czw Sty 15, 2009 4:42    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Musisz wlaczyc w tym miejscu mixer. Dla ulatwienia dodam ze klikasz na tabach w ktorym miejscu chcesz zwolnic, wciskasz F10 i pokazuje CI sie okienko. Mozesz tam zmienic tempo jak i instrument, poglosy, efekty itd itp. Wybierasz okienko z tempem, klikasz no i dalej to juz pojdzie gladko
Enjoy \,,/

PS: jak masz jeszcze jakies pytania co do GP to pisz bo siedze w tym dlugo i zapisuje w tym od cholery rzeczy, glownie kawalki swojej kapelki. Wiec jak cos to pisz

~user

WpisWysłany: Czw Sty 15, 2009 7:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ostatnio zacząłem trochę komponować, więc pewnie jeszcze nie raz będę potrzebował porady, bo deczko ciężko rozkminić ten program momentami, zwłaszcza jakieś pomniejsze bajery
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Teoria i praktyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: