|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 7:26 Temat wpisu: Guitar Pro |
|
|
| Wybaczcie, jeśli w złym miejscu zakładam temat, ale nie mam pomysłu gdzie to zrobić. Mam problem. A wygląda on mianowicie tak: gdy mam ułożoną w GP partię gitary (nieważne czy cały utwór, czy tylko krótki riff) i chcę dodać perkusję, to pojawia się okienko z wyborem różnych "elementów" zestawu. Dotąd jest ok. Gdy jednak to okienko zamknę, nie mam pojęcia jak wywołać je ponownie. Być może to głupie i banalne pytanie, ale naprawdę mam z tym problem, wiec gdyby ktoś dał szybką i konkretną odpowied¼, byłbym bardzo wdzięczny. |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 9:17 Temat wpisu: |
|
|
Widok -> perkusja. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 8:01 Temat wpisu: |
|
|
albo jeszcze latwiej
Masz w prawym rogu calego menu 3 znaczki, gryf, klawisze i perke. Klikasz na perke a dalej to juz wiesz co robic
enjoy \,,/ _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 1:03 Temat wpisu: |
|
|
Dzięki za pomoc
[ Dodano: Minutę temu ]
Pojawił się kolejny problem. Jak sprawić, żeby w trakcie kawałka zmieniło się tempo? Chodzi mi o to, że mam ścieżkę z kanałem czystym i chcę, żeby w momencie gdy koñczy się ta ścieżka, a zaczyna przesterowana, tempo nieco wzrosło. Mam nadzieję, że dobrze wyłuszczyłem sprawę  |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 4:42 Temat wpisu: |
|
|
Musisz wlaczyc w tym miejscu mixer. Dla ulatwienia dodam ze klikasz na tabach w ktorym miejscu chcesz zwolnic, wciskasz F10 i pokazuje CI sie okienko. Mozesz tam zmienic tempo jak i instrument, poglosy, efekty itd itp. Wybierasz okienko z tempem, klikasz no i dalej to juz pojdzie gladko
Enjoy \,,/
PS: jak masz jeszcze jakies pytania co do GP to pisz bo siedze w tym dlugo i zapisuje w tym od cholery rzeczy, glownie kawalki swojej kapelki. Wiec jak cos to pisz  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 7:54 Temat wpisu: |
|
|
Ostatnio zacząłem trochę komponować, więc pewnie jeszcze nie raz będę potrzebował porady, bo deczko ciężko rozkminić ten program momentami, zwłaszcza jakieś pomniejsze bajery  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|