Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Growl
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Pon Sty 29, 2007 9:56    Temat wpisu: Growl  Zacytuj zaznaczone      

Wiecie moze jakie cwiczenia robic aby hhaha wycwiczyc growl? Co zrobic, np w moim przypadku kiedy growluje i jest super i nagle czuje ze gardlo mi sie zdarlo i juz za cholere nie chce dalej growlowac tylko wychodza zwykle dzwieki no moze troszke podrasowane? pls halp!!
~user

Wpisów: 324
Miasto: £ód¼
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Pon Sty 29, 2007 1:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Moze staraj sie przy wrzaskach nie wypluwać z siebie całych płuc tylko próbuj "drzeć gardło" ale ciszej? Smile Wtedy nie stracisz oddechu

BTW. we¼ nagraj jakąś próbe i wrzuc tu "WROOAR!"
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Pon Sty 29, 2007 2:59    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Hahahaha chcesz posluchac mojego spiewu ( w sensie growlu) ?? to bedzie kielbasa dopiero hahaha. Niedlugo bedziemy nagrywac z ekipa kilka kawalkow to tam posluchasz calosci hahah ciagne zespol na zla strone mocy WROAR!!!! ( chce ich z punka przeciagnac na HM hahaha. jak co to probke glosu moge dac
PS: z tego co wiem to ponoc gardlo bez odpowiedzniego wydechu powietrza szybko sie zrabie i po 5 latach strace glos Sad
Ponoc wazne jest aby nie growlowac z pluc a z przepony. Szczerze mowiac to nadal nie wiem jak to do konca zrobic no ale proby daja efekty. Codzienne zdzieranie gardla do Ektomorfu albo cannibala robi swoje

~user

Wpisów: 139
Miasto: Poznañ
Kapela: Infinity
WpisWysłany: Wto Sty 30, 2007 12:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nom, z przepony niby się powinno... Kiedyś kumpla black-metalowca spytałem, jak oni to robią Smile A on mi odpowiedział, że sam tego nie potrafi wytłumaczyć, bo to chyba Szatan daje mu tę moc
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Wto Sty 30, 2007 8:32    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

NIe ma to jak moc belzebuba hahaha To w koncu on dal nam szatanski napoj hahaha ognista woda po ktorej ponoc niezle growl wychodzi ;d . Mi ostatnio kumpel powiedzial ze aby dobrze growlowac trzeba duzo pic ( idac w jego slady wlasnie spijam leszka bo mam probe hehehe ) w sensie pifko przed proba pifko w czasie proby no i po mozna jakiegos kielona strzelic haha. Ponoc efekt murowany. Po kilku tygodiach , o ile nie staniemy sie pijakami, bedziemy mogli z miejsca cannibala pociagnac haahaha

PS: a co do probki hahhaa mojego growlu szatanskiego to juz niedlugo zlapie za mikrofon ;d WROOOARRR!!!!! haha

~user

Wpisów: 272
Solówki: 1
WpisWysłany: Wto Sty 30, 2007 12:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

raiq napisało:
Szatan daje mu tę moc

pozdrów kumpla a tak ogolnie to mi sie wydaje, ze to juz trzeba byc uwarunkowanym genetycznie zeby "prawdziwie" drzeć morde.
Ogląda profil użytkownika   
raiq
~user

WpisWysłany: Wto Sty 30, 2007 1:21    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Z tym piciem alkoholu to, szczerze powiedziawszy, zabrzmiało to żałośnie... Znam kilku takich, co za cel bytu "hewimetalowca" uważają granie prób i koncertów na gazie... dla mnie to siara po prostu Smile 1 piffcko to rzecz jasna nic złego, ale nawet takich ilości staram się unikać _przed_ (i tylko przed ;P) występami
Dabroz
~user

Wpisów: 122
Miasto: Płock/Wawa
Kapela: Namerok
WpisWysłany: Wto Sty 30, 2007 3:44    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

E, bez przesady, po jednym piwie od razu wydaje ci się, że grasz równiej i czyściej i w ogóle bardziej ci się twoja muzyka podoba. Very Happy

Wpisów: 324
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Wto Sty 30, 2007 5:51    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Znam kilku takich, co za cel bytu "hewimetalowca" uważają granie prób i koncertów na gazie...

A potem ludzie dziwią się skąd te stereotypy...

Cytat:
E, bez przesady, po jednym piwie od razu wydaje ci się, że grasz równiej i czyściej i w ogóle bardziej ci się twoja muzyka podoba.

Ja nawet po 1 piwie czasem nie moge przycelowac w struny nie chodzi o to ze jestem spity, ale tak jakoś... inaczej palce chodzą
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Wto Sty 30, 2007 9:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ehhh panowie panowie... Ja nie mam zamiaru hahaha napierdzielic sie jak szpadel przed proba ale alkohol pomaga na przepukanie gardla. Jednym slowem hahaha to jak zbierze sie jakas ekipa jadaca w tym roku na woodstock to trzeba bedzie sie spotkac i zbiorowo napic i wypogowac Co wy na to??
\,,/AvE tanie nalewki hahahaha

PS: hahaha soecjalnie dla ser zupy nagralem kawalek mojego growlu. Niedlugo go odpale na forufffffff ZUO!!!!!!

~user

WpisWysłany: Wto Sty 30, 2007 10:19    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dabroz napisało:
E, bez przesady, po jednym piwie od razu wydaje ci się, że grasz równiej i czyściej i w ogóle bardziej ci się twoja muzyka podoba. Very Happy

To także jest _powód_, dla którego _nie_ piję przed koncertami Smile Ale głównie chodzi o zimne palce ;P

Kisioł
~user

Wpisów: 78
WpisWysłany: Pią Mar 23, 2007 3:57    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
i juz za cholere nie chce dalej growlowac tylko wychodza zwykle dzwieki no moze troszke podrasowane?

Mój sposób to wypicie gęstego soczku Kubuś, najlepiej jabłkowo-brzoskwiniowo-bananowego (mój ulubiony ). Wtedy w gardle robi się "glut" i można jechać. Niezła jest też czekolada.

Co do tego dawania z przepony... To nieprawda. ;p Czym oddychamy? Płucami? No tak. A co się dzieje przy każdym wdechu/wydechu? Przepona rośnie/kurczy się. Już lepiej to było nazwać "zaciskaniem brzucha", bo do tego to bardziej jest podobne.

SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Pią Kwi 06, 2007 8:36    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Kisioł masz racje tylko ja ide tanszym i bardziej domowym sposobem hehehe mianowicie wpierdzielam troche miodu. Niestety po kilku piosenkach znowu musze cos takiego powtorzyc bo znow mi glos siada lecz nie jest to tak czesto jak kiedys a growl nie jest juz taki hmmm nazwijmy to po imieniu, chujowy, cos jak darcie kota Very Happy. Teraz ogolnie jest niezle.
PS: jak sie rano obudzicie to wtedy zacznijcie growlowac haha ja mam najleopszy growl z samego rana Very Happy i nawet wychodzi bez wysilku
PS2: kisioł moze nagraj jakas probke glosu ??

*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Sob Kwi 07, 2007 10:56    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

SadaM napisało:
ehhh panowie panowie... Ja nie mam zamiaru hahaha napierdzielic sie jak szpadel przed proba ale alkohol pomaga na przepukanie gardla.

Trochę to gówno prawda. Bo alkohol ma w sobie związki, które niszczą głos. I tak np. jeśli pijemy piwo dobrze jest dosypać do niego minimalną ilość soli, która niszczy te związki Smile
A jeśli chodzi o przepłukiwanie gardła to woda oczywiście niegazowana z dużą ilością cytryny.

Kisioł napisało:
Co do tego dawania z przepony... To nieprawda. ;p Czym oddychamy? Płucami? No tak. A co się dzieje przy każdym wdechu/wydechu? Przepona rośnie/kurczy się.

To też nie tak Przepona to jakby dolna część płuc. Normalnie oddycha się płucami z wyjątkiem przepony(chyba, że leżysz na plecach wtedy oddychanie przeponą jest naturalne). O jeśli powietrze wydobywasz z przepony to po prostu d¼więk jest lepszy z jakiegoś powodu. Tak więc trzeba zdobyć skilla "oddychanie przeponą"

*Moderator

WpisWysłany: Sob Kwi 07, 2007 2:02    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Trochę to gówno prawda. Bo alkohol ma w sobie związki, które niszczą głos.

Juhas powiedz mi czy w growlu nie chodzi przeciez o to by zdezelowac sobie glos i nie moc spiewac lagodnie?? No chyba wlasnie tak wiec dlatego mowie o %% Ogolnie jesli ktos umnie growlowac i jednoczesnie spiewac ladnie dajmy na to w jednej piosence to jest juz wedlog mnie super. Co do tej przepony to sie z toba zgadzam tylko hahaha jak osiagnac skilla spiew z przepony hehe powodzenia !!!

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: