| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Maciasko ~user
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 12:38 Temat wpisu: Gramofon + wieża |
|
|
Witam
Chciałbym zadać wam pytanie dotyczące podłączenie gramofonu do wieży. Konkretnie, to mam zamiar kupić sobie gramofon, żeby móc słuchać starych winyli w pokoju tylko, że mam problem natury technicznej. Mianowicie kiedy dwa lata temu kupowałem wieże nie myślałem jeszcze o gramofonie i nie zwróciłem uwagi na to, że owa wieża nie ma wejść na Chinche, przez które podłącza się gramofon. Dla tego zadaje wam pytanie czy wiecie jak to zrobić bo ja specjalnie nie mam pojęcia. Kupić nową wieże czy co? Z góry dziękuje za odpowied¼ i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 1:54 Temat wpisu: Re: Gramofon + wieża |
|
|
Jak nie ma wejść na cince, to jakie ma? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Maciasko ~user
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 2:02 Temat wpisu: |
|
|
| Z przodu jedno na słuchawki, AUDIO IN i USB. Z tyły tylko wyjście antenowe i podłączenie głośników, no i zasilanie. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 2:07 Temat wpisu: |
|
|
| Maciasko napisało: | | Z przodu jedno na słuchawki, AUDIO IN i USB. Z tyły tylko wyjście antenowe i podłączenie głośników, no i zasilanie. |
Się pytam o WEJ¦CIA, a nie wszystkie dziurki. Co to Audio IN? Nie znam takiego standardu. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Maciasko ~user
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 2:22 Temat wpisu: |
|
|
| W instrukcji napisane, że do używania opcjonalnego komponentu audio. Wygląda to zupełnie jak zwykły jack do słuchawek. Znalazłem jeszcze AUDIO IN (gniazdo stereo mini) |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 4:10 Temat wpisu: |
|
|
No to masz audio in, które jest jackiem, no to już wiesz wszystko, tak? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Maciasko ~user
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 4:52 Temat wpisu: |
|
|
| Tzn, że mam podłączyć gramofon przez to AUDIO IN? |