Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
głupi problem

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
(( maRek ))
~user

Wpisów: 33
Miasto: Puck
Solówki: 1
WpisWysłany: Nie Cze 28, 2009 4:49    Temat wpisu: głupi problem  Zacytuj zaznaczone      

jestem początkującym muzykiem jeżeli chodzi o te sprzęty i mam pytanie: czy do wzmacniacza http://muzycznymarket.pl/product_info.php?cPath=25_30_31&products_id=160&osCsid=3511ddeddb1312c99f71b6339ea60cbc można podłączyć keyboard?? licze na wyrozumiałość ponieważ nie miałem jeszcze do czynienia z takimi rzeczami
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Nie Cze 28, 2009 7:23    Temat wpisu: Re: głupi problem  Zacytuj zaznaczone      

Wszystko można. Pytanie, jak to będzie brzmiało
Po drugie to jest 16W. Nie wiem, jakie są głośniki w klawiszach, ale podejrzewam, że niewiele słabsze. To się zastanów, czy Ci się to w ogóle opłaca.

+Redaktor

Wpisów: 232
Miasto: £ask
Solówki: 3
WpisWysłany: Nie Cze 28, 2009 9:18    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Keyboard można w zasadzie podłączyć do wszystkiego co ma wejście na jacka. Podłączysz go do każdego pieca bez problemu. Juhas ma racje, trochę słaby ten sprzęcik znalazłeś. Jak chcesz grać na próbach to zapomnij o tym piecu. Zacznij tak od 60 W wzwyż. Po drugie to wzmacniacz do gitary. Po co Ci overdrive do keyboardu? Poszukaj pieca dedykowanego do klawiszy.
~user

WpisWysłany: Pon Cze 29, 2009 7:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

dzięki za odpowieć tak wogóle to mam gitare i wzmacniacz LINE 6 Micro Spider, a chciałem coś taniego do klawiszy bo na tle gitary to słabo słychać , ale może zastonowie się nad tym http://www.rnr.pl/p7953.1478_peavey_kb_1_wzmacniacz_klawiszowy.html Smile

[ Dodano: Minutę temu ]
i jeszcze raz sory za ten temat bo nie znam się jeszce na tym

*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Pon Cze 29, 2009 8:25    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nadal, tak jak mówi Capricorn - na próby się nie nada. Chyba, że nie macie perkusji i gracie naprawdę cicho
Nadal jestem zdania, że lepiej grać na głośnikach z klawiszy niż wyrzucać 500 zł w błoto Smile

~user

WpisWysłany: Pon Cze 29, 2009 10:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

no dzięki, chyba i tak jeszcze będe musiał kupić keyboard nowy bo ten mój już stary, jade niedługo do sklepu więc zobacze oferte.

[ Dodano: Minutę temu ]
i nie dziwcie się że takie głupie pytanie zadałem ale szczerze mówiąc mam 13 lat(nie było napisane że forum tylko dla dorosłych więc się zalogowałem) i skoñczyłem szkoły muzyczną I stopnia na fortepianie, a na gitarze to tak czasami z moim kolegą pogrywam z piecem no i tam wszystko działa normalnie, a ja nie znam się na tych efektach i sprzętach

*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Pon Cze 29, 2009 11:11    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

WIdzisz, problem z klawiszkami jest taki, ze aby dobrze bylo slychac kazdy dzwiek musisz miec naprawde niezle kolumny. Caly problem polega na tym ze grajac na np glosnikach srednitonowych obcina Ci pasmo wysokich dzwiekow na klawiszach a jak wlaczysz jaki kolwiek efekt synth albo pad i bedziesz gral na najwyzszych oktawach to albo nic nie uslyszysz albo bedzie tylko jakis zaszumiony cichy pisk. Sam kiedys gralem na klawiszach w kapelce i niestety jako naglosnienie dostalem tylko to co mieli czyli jakis wzmak do wiosla. Brzamilo to okrutnie! Dla klawiszy dobrym rozwiazaniem sa np jakies wzmaki typu np koncowka mocy plus kolumna szeroko pasmowa obowiazkowo z twiterami bo to dzieki nim bedziesz mogl wyciagnac najwyzsze pasma. Sa oczywiscie comba klawiszowe ktor tez niezle sie sprawuja chodzby np:

http://guitarcenter.pl/catalog/klawisze/naglosnienie-nbspklawiszowe/comba-klawiszowe/hartke-km60

ogralem to pudlo i szczerze Ci powiem ze daje rade a na probe 60W mocy Ci wystarczy. Z klawiszami tez jest problem tego typu ze sa troche niczym bas chociaz jest to trudne do uwierzenia. Nie chodzi mi tu o brzmienie tylko o przekaz mocy dzwieku. Jesli chcesz grac proby to aby gitary mogly na lajcie smigac i sie wybijac wystarczy piec50-60W a bas musi miec min 75-80W. Podobnie jest z klawiszami ale na proby i mysle ze koncert w malym pomieszczeniu ten hartke powinien dac rade. No, to tyle, jak chcesz jeszcze jakies info na temat klawiszy to pisz w dziale do tego nadanym albo na priv pozdrawiam \,,/

~user

WpisWysłany: Pon Cze 29, 2009 6:52    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

dzięki za taką fachową pomoc, jeszcze troche pozbieram wyciągne od rodziców i będzie jeszcze raz bardzo dziękuje, pozdrawiam
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Wto Cze 30, 2009 6:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No problem Smile
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: