| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 11:20 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Co do drugiego pytania. Karta ma duże znaczenie. Zintegrowana na płycie nie wystarczy, z prostej przyczyny... Nie ma wejścia na jack'a więc nawet nie podłączysz gitary. |
Niestety nie mogę się z tobą zgodzić, karta zintegrowana w zupełności wystarczy w dodatku kazda karta ma wejcie na mikrofon i jeszcze nie spotkałem takiej która by owego wejścia nie posiadała.
Co do opó¼nienia, jeśli chcesz tylko nagłośnić gitarę, czy nagrywać na kompa to nie masz się co martwić opó¼nieniem. Problem pojawia się wówczas gdy będziesz chciał użyć jakiegoś programu do efektów np: guitar FX box albo Guitar Rig, wtedy na zintegrowanej karcie na 100% będziesz miał opó¼nienie. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

Dołączył: 14 Cze 2006 Wpisów: 94 Miasto: £ód¼ Kapela: The Cada
|
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 1:20 Temat wpisu: |
|
|
nie wprowadzaj go w błąd.
do zintegrowanej podłączysz przez wcześniej wspomnianą przejściówkę.
W nowych płytach głównych nie będzie znaczących opó¼nieñ ale nie myśl o fajerwerkach brzmieniowych przy ac97.
Osobiście polecam karty SoundBlastera (sory za reklamę) ale X-Fi jest przystosowane do obróbki d¼więku i używając guitar riga opó¼nienia są zerowe.
Ważne jest jeszcze ASIO. Odradzam używania standardowych. Polecam ASIO4ALL który znacznie redukuje opó¼nienie. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 478 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 5:37 Temat wpisu: |
|
|
Podawanie nazw firm w takim przypadku nie jest traktowane jako niechciana reklama. Jesli ktoś jest w stanie coś zarekomendowac, bo ma dobre doświadczenia z danym sprzetem, to czemu by nie?  |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 6:28 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | nie wprowadzaj go w błąd. |
A gdzie tu wprowadzanie w błąd? Paciorek napisał że nie da się podłączyć gitary do kompa bo nie ma wejścia na jacka a przecież jest. to kto tu wprowadza kogo w błąd? A co do przejściówki to chyba wszystko zostało wcześniej wyjaśnione i wydaje mi się że kupno przejścia z 4 zeta w pierwszym lepszym sklepie z elektroniką nie stanowi wielkiego problemu. Co do karty zgodzę się z tobą chociaż u mnie Guitar rig nie poradził sobie na sounblaster live. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
|