| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Pią Maj 08, 2009 6:29 Temat wpisu: Gdzie Koncertować? |
|
|
Tak jak w temacie. Piszcie gdzie w waszym mieście można zagrać koncert, gdzie Wy graliście i na jakich warunkach. (np. za kasę czy browar, zwrot kosztów dojazdu itp.) Napiszcie ogólne wrażenie z koncertów.
Większość z was ma za sobą już po kilka koncertów, pomóżcie swoim początkującym kolegom. Na 100% przyda im się jak napiszecie parę słów w temacie. Mile widziany kontakt do organizatorów.
W koñcu portal nazywa się kapela info więc niech kapele znajdą na nim jakieś wartościowe informacje.
Z góry Dzięki dla tych którym będzie się chciało coś napisać. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 11:06 Temat wpisu: Re: Gdzie Koncertować? |
|
|
Stereo - do koncertu nie doszło ze względu na awarię kanalizacji. Gra za kasę. Wejście free
Lizard King - nagłośnienie dobre, scena wydaje się mała, ale jest wystarczająca, żeby pomieścić 5 muzyków. Jak tam graliśmy to graliśmy chyba za dwa piwa na łeb. Wejście free
Luka(czuszka) - nagłośnienie było ok, chociaż inne zespoły, które tam grały narzekały na nagłośnienie i d¼więkowca(my mieliśmy kogoś innego). Gra za browar albo zniżkę. Wejście raczej płatne. Przeważnie 5 zł.
Tabasco(jeśli jeszcze istnieje): nagłośnienie - tragedia - brak odsłuchów i mikrofonów. Są tylko przody i mikser. Gra za dostęp do baru. Wejście free.
Poza tym Zapiecek. Tam nie graliśmy, więc nie wiem, jak to wygląda od strony sceny. Ale tu raczej muzyka łagodniejsza. Jakieś reagge, lżejszy rock, akustyczne granie. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
MadMed ~user
Dołączył: 06 Cze 2009 Wpisów: 17 Miasto: £ód¼ Kapela: Raven Wings
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 2:38 Temat wpisu: |
|
|
W £odzi to jeszcze Cape Horn, znajomi grali, wtedy akurat wjazd był za piątkę, ale grało kilka kapel...
Muze tam można grać różną, ale barman jak mnie zobaczył to powiedział, że metal (i punk niby tez) nie bardzo, bo rozróby są
Ale chyba tak gada po prostu, bo metal (moze nie death czy black, ale jednak ) bywa, ze o punku nie wspomnę. _________________ play guitar or die ! |
|
|
|
|
|
|
Grucha ~user
Dołączył: 18 Sty 2008 Wpisów: 38 Miasto: £ęczyca/£ód¼ Kapela: Constans Mortality
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 9:52 Temat wpisu: |
|
|
Metal bywa i będzie bywać.
A co do punku to nadal (chyba) bywa, acz klub pewno się zraził jak była rozróba między oi'ami, antifą a naziolami na The Junkers. Napierdzielanka ponoć spora była. _________________ http://www.myspace.com/constansmortality |
|
|
|
|
|
|
MadMed ~user
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 10:19 Temat wpisu: |
|
|
To musiałem bardzo odstraszająco wyglądać
No niestety rozróby należy wkalkulować w koszta interesu, ale przez takie incydenty nie powinni sobie odpuszczać.
Mam nadzieję, że tak jak mówi grucha będzie tam można jeszcze pograć.
No i w ogóle zapomniałem wspomnieć o Dekompresji - to już wyższa liga, ale czasem sa mniejsze imprezy i idzie się wkręcić.
No i jeszcze przypomniało mi się o klubie Agrafka w Zgierzu - tam często grają młode kapelki  _________________ play guitar or die ! |
|
|
|
|
|
|
Grucha ~user
Dołączył: 18 Sty 2008 Wpisów: 38 Miasto: £ęczyca/£ód¼ Kapela: Constans Mortality
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 12:32 Temat wpisu: |
|
|
Z tego co się orientuje będzie można (mamy tam grać 27 czerwca z dwoma innymi metalowymi bandami).
Luka.
Nagłośnienie jest zazwyczaj tragiczne. Graliśmy tam dwa albo trzy razy i nigdy nie byliśmy zadowoleni. Z punktu widza (nie raz ;p) bywa dość średnio, zawsze coś w nagłośnieniu mi nie pasowało. Najczęściej za głośno była perka (dokładniej talerze), która zagłuszała reszte.
Co do reszty warunków - wporządku (piwko i kasa). _________________ http://www.myspace.com/constansmortality |
|
|
|
|
|
|
MadMed ~user
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 5:34 Temat wpisu: |
|
|
No nie¼le, jak się gra w sobotę to coś oznacza
Skoro tak mówisz to wpadnę posłuchać na żywo (z kim jeszcze gracie) ?
Co do nagłośnienia w Luce - nie grałem, ale słyszałem od ludzi identyczne opinie, narzekali na nagłośnienie. _________________ play guitar or die ! |
|
|
|
|
|
|
Grucha ~user
|
|
|
|
|
MadMed ~user
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 9:14 Temat wpisu: |
|
|
Dokładnie tak jak mówisz, ten sam facet na 99% robił nagłośnienie na fecie w 2008 i ponoć też masakra.
Może da się umówić, że samemu się nagłośni podczas grania w Luce?  _________________ play guitar or die ! |
|
|
|
|
|
|
Grucha ~user
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 9:04 Temat wpisu: |
|
|
| Grucha napisało: | | Ze specami nie ma co dyskutować ;p. |
A nie orientujecie się, czy nie można czasem wparować z własnym nagłośnieniowcem? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|