| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
(( maRek )) ~user
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 5:45 Temat wpisu: filmil-YouTube |
|
|
witam
zastanawiam się jak nagrać covera na klawiszach i gitarze,by były oba instrumenty na filmie( chodzi np. o takie coś http://www.youtube.com/watch?v=pmqqHjjgtCk ) więc takie moje pytanie jak to nagrać? osobno gitare i keyboard? ale co z dźwiękiem?ps. dysponuje aparatem cyfrowym, i jaki program potrzebuje? sorki ale jestem zielony  _________________ Metal up your ass. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 6:01 Temat wpisu: Re: filmil-YouTube |
|
|
Programów jest wielu. Oczywiście masz dwa sposoby:
- teledysk
- nieteldysk.
Tzn. Sposób pierwszy:
Nagrywasz ścieżki w jakimś programie do nagrywania. To może być nawet Audacity, jeśli Cię zadowala. Potem przed kamerą udajesz, że grasz i robisz kilka takich filmików, potem łączysz je w odpowiedniej aplikacji(też to może być pewnie Windows Movie Maker, chociaż mam złe przeżycia. Może jakiś Pinnacle - programów jest wiele).
Drugi sposób - nagrywasz ścieżki jednocześnie nagrywając siebie. Wg mnie tu jest dwa razy więcej roboty, gdyż jak się walniesz, musisz usuwać dwa pliki zamiast jednego  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Wto Lis 16, 2010 8:12 Temat wpisu: |
|
|
Ulead video studio. Zrób tak jak mówi Juchas czyli. Nagraj podkład a potem filmik do tego udając że grasz. Potem w programie wrzuć jeden plik z gitara potem drugi z klawiszami ale na innej ścieżce. Potem to sobie zmiksuj poprzesuwaj i już. Program jest dość prosty nie powinieneś mieć problemów. Windows movie maker to syf i wychodzą z niego kwadratowe filmiki więc nie polecam. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
(( maRek )) ~user
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 5:52 Temat wpisu: |
|
|
dzięki wielkie
zrobiłem tak, ale już z nagrywaniem gitary jest ogromny problem. Wpinam gitare pod kostkę, później pod wzmacniacz ze wzmaka wyjściem record out do wejścia mikrofonowego, grając wszystko jest cacy i pięknie, nagrywa się, ale po odtworzeniu przester brzmi nie tyle ohydnie co tragicznie sama kupa, mam słaby sprzęt, no ale bez przesady to nie brzmi nawet podobnie do gitary, same szumy po zastosowaniu odszumiacza prawie w ogóle nie słychać gitary tylko jakieś takie "łałała" [?] clean brzmi też nie dobrze same szumy. Nagrywam w audacity i jestem całkiem zielony... co mam zrobić? _________________ Metal up your ass. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 6:43 Temat wpisu: |
|
|
| (( maRek )) napisało: | | co mam zrobić? |
Przeczytać tysiące postów, które poruszają właśnie ten temat i znajdują się m.in. na tym forum. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
(( maRek )) ~user
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 9:52 Temat wpisu: |
|
|
tysiące nie, może kilka nie znalazłem jeszcze odpowiedzi, ale rzeczywiście może znajde  _________________ Metal up your ass. |
|
|
|
|
|
|
|