| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
rado ~user
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 5:01 Temat wpisu: FENDER czy EPIPHONE |
|
|
Witam:)
Mam Was pytanie zwiazane z wyborem gitary basowej. Jestem pocztakujacym "muzykiem" i jak dotychczas mialem tylko stycznosc z modelami akustycznymi, wiec cala dziedzina/ sfera elektryki w gitarze jest mi obca. W ostatnim czasie zaproponowano mi 2 modele, a mianowicie Epiphone Thunderbird IV VS oraz Fender Squier Standart P-Bass Special RW, w zwiazku z tym moglbym poprosic o jakas opinie co do jakosc sprzetu, zalet lub wad.
Bede bardzo wdzieczny za udzielenie informacji na ten temat.
pozdrawiam, rado. |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 7:29 Temat wpisu: |
|
|
Po pierwsze fender squier to nie jest fender tylko squier (takie coś na licencji fendera) a epiphone jest na licencji gibsona. Hmm dwa różne basy zobacz sobie jak thunderbird wygląda. Wydaje mi się że jednak na początek będzie lepszy P-bass |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

Dołączył: 01 Gru 2006 Wpisów: 129 Miasto: Kalisz Kapela: The Removal Machine
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 12:14 Temat wpisu: |
|
|
T-bird ma trochę grubszy gryf od P-bassa, często trzeba przerabiać w nim zaczep na pasek ( leci na główkę ) jednak jest to bardzo interesujący instrument. Jeśli masz małe dłonie to polecam Jazz Bassa lub ewentualnie Precisiona. Jeśli nie - Tbird da radę _________________ www.basoofka.net
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Czw Maj 01, 2008 10:18 Temat wpisu: |
|
|
| Eeee, prosiłbym admina o przeniesienie do własciwego działu, bo gadamy o gitarach basowych a nie o zwykłych gitarach |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 478 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 3:04 Temat wpisu: |
|
|