| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
spych ~user
|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 10:40 Temat wpisu: Epiphone G-310/Cort Z42/Cort Z44 + marshall - nada sie? |
|
|
Gram juz jakis czas na gitarze elektryczno-akustycznej sredniej klasy, czuje ze to za malo i chce sobie zrobic prezent w postaci takiego zestawu:
Epiphone G-310 / Cort Z42 /Cort Z44 <ktora najlepsza?>
do tego
Marshall MG15CD (15W)
gram raczej blues, czasem mocniejsze brzemienia czy jakies tam The Beatles. To zestaw dobrej klasy ? |
|
|
|
|
|
|
spleen ~user
Dołączył: 19 Cze 2006 Wpisów: 129 Miasto: Puławy Kapela: Red Town Solówki: 2 |
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 10:55 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Epiphone G-310 / Cort Z42 /Cort Z44 <ktora najlepsza?> |
jakies dwa tygodnie mialem identyczny dylemat....
wybrałem Epiphona, bo mam sentyment do mojego byłego LesPaula, ktorego musialem sprzedac
Polecam g-310
a co do pieca: ten marszał to nie najlepszy wybór, dozbieraj troche i kup jakiegoś peaveya, 15W ma rage158 - też go mam i też polecam  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
spych ~user
|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 11:07 Temat wpisu: |
|
|
| a co z Roladnem Cube 15x ? Do 15W ma 4 przestery i nie "pierdzi" jak Laney i przy 90% mocy lepiej nie stac blisko. W opisach jest dosc wysoko. Musze isc do sklepy przetestowac takie piecyki.... |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 11:27 Temat wpisu: |
|
|
Jesli chodzi o Cuba 15 to recze Ci, ze to bardzo dobry wybor, jak nienajlepszy. Mam z nim stycznosc juz od jakiegos czasu i naprawde to rakieta jesli chodzi o 15W . Polecam  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Baśka ~user

|
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 12:23 Temat wpisu: |
|
|
Witam:)
A takie pytanie małe: czy za 800zl kupie gitarkę i piec?
Tak do nauki, a potem grania raczej dla siebie w domu...
Bo elektryk to moje marzenie, ale nie chce wydać pieniędzy na jakiś shit
W ostateczności kupię el-ak  _________________ ...czy podasz mi swą rękę, a może będziesz się bał...? |
|
|
|
|
|
|
waldzio ~user
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 4:17 Temat wpisu: |
|
|
za 8 stów gitarke do pogrania z piecem ale nie shitową? nie ma szans. _________________ żyjemy tak jak śnimy... samotnie ... |
|
|
|
|
|
|
Baśka ~user

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 9:44 Temat wpisu: |
|
|
Kurdeeee tak własnie myślałam w sumie to sie nie znam na gitarach, ale wiem ze takie cos jak EverPlay to ... a jeszcze koles mi w sklepie bezczelnie wpieral ze to dobre
Szkooda;/
To co, lepiej kupic el-akustyka za ta cene takk? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 10:44 Temat wpisu: |
|
|
w sumie mozesz poszukac na allegro uzywke za jakies 550-600 zl a za reszte kupic piec. Jest to jedno z chyba najbardziej racjonalnych wyjsc. Elektro akustyk to nie to samo co elektryk wiec pomysl co warto. Napewno nie wpierdzielaj sie w ever sreje czy gwiezdne sciechy bo to nie ma sensu... Jesli grac chcesz dla siebie w domu to nie musisz miec chyba wypas sprzetu od razu.
dla przykladu:
( nie wiem w jakich gitarach gustujesz i jaka jest ta twoja wymarzona ale to tylko przyklad)
gitara: http://allegro.pl/item230567691_epiphone_g310_black_zobacz_lepszy_od_epi_specjal.html
piec:
http://allegro.pl/item239189233_super_piecyk_behringer_gm_108_stan_idealny_.html
( za ten piec moge reczyc bo gralem na poczatek nie powinienes na niego zbyt marudzic. Jest on naprawde dobry, ma duze pole zakresu w regulacji barwy dzwieku, ma wbudowane kilka efektow ktore, jak w niektorych piecach maja mala mozliwosc do regulacji tak tu jest ona spora, ma wyjscie na sluchawki rzecz jasna oraz wejscie na CD. Moc 15W, skoro chcesz grac w domu, to naprawde CI wystarczy)
W taki oto spoob zmiescilismy sie w 800 zl z czego masz jeszcze za free pokrowiec do gitary.
PS: poczekaj jeszcze az ktos skomentuje mj wybor, moze znajdzie ktos lepsze rozwiazanie.
Powodzenia z gitara
ZiG HaiL _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Baśka ~user

|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 11:32 Temat wpisu: |
|
|
Dzieki wielkie:)
Fakt nie musze miec od razu nie wiadomo czego bo nie wiadomo jak to sie wszystko potoczy...Ale powiem szczerze ze gitary takiego wygladu najbardziej mi sie podobaja:] wiem ze el-akustyk i elektryk to nie to samo...i dlatego ciagle mam dylemat...
A najgorsze jest to ze nie znam sie na gitarach wiec sama nic nie wybiore
A więc bede czekać na to co inni napisza  _________________ ...czy podasz mi swą rękę, a może będziesz się bał...? |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 7:51 Temat wpisu: |
|
|
Ja na gitarach też sie nie znam to nie masz sie czym przejmować _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 9:58 Temat wpisu: |
|
|
Wiesz w sumie epiphony, np ten ktory Ci pokazalem, jest raczej dostepny w sklepie. Idz wiec do nich i zobacz jak lezy CI w rekach, jak CI sie na nim "gra" i wtedy najlepiej ocenisz co to za gitara i czy jest ok.
[ Dodano: Minutę temu ]
Jak juz caly sprzet dojdzie do Ciebie to daj znac jak bardzo CIe jara, znaczy jak bardzo CI sie podoba i czy to jst to czego chcialas
\,,/AvE\,,/ _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Baśka ~user

|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 7:18 Temat wpisu: |
|
|
Nooo i powróciłam tu:D mega radosna:P
gitarke mam od tygodnia piec od dzis
kupione na allegro, te ktore polecil SadaM
I ludziska zanim bedziecie chcieli zrujnowac marzenia mlodych (byc moze utalentowanych:P) ludzi zastanowcie sie.
Bo przeciez 1wszy sprzet nie musi byc za 1500PLN, ja piec i wioslo kupilam za 770zl jak na poczatek jest akurat:D
Piękna jest haha moze wam sie nie podoba ale dla mnie jest tym bardziej wartosciowa ze sama na nia pracowalam:)
Wiec do wszystkich "niekasiastych" spokooo:D troche cierpliwosci, ktos zyczliwy hah i duzo zapalu do pracy a napewno gitare bedziecie miec:P
sie rozpisałam...
nooo i ozywiscie morczne 666 dla SadaM'a  _________________ ...czy podasz mi swą rękę, a może będziesz się bał...? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 9:30 Temat wpisu: |
|
|
fajnie ze sie udalo i ze Ci sie podoba bo to najwazniejsze. Teraz moge zyczyc tylko wielu chwil milo spedzonych na wpienianiu sie ze cos nie wychodzi i na radosci ze wymiatasz jakies kosmiczne solowki wiec powodzenia
\,,/AvE\,,/ _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
|