|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jim666 ~user
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 8:21 Temat wpisu: dziwny problem z nagrywaniem - proszę o pomoc |
|
|
Witam,
Mam dziwny problem z nagrywaniem gitary. Gdy nagrywam akustyka lub clean, nie ma problemu. Natomiast przy nagrywaniu gitary z przesterem po chwili grania d¼więk zaczyna się ściszać, zupełnie jakby mikrofon zmieniał położenie, ale to na pewno nie o to chodzi, bo jest w jednym miejscu, kabel też się nie rusza. Brzmi to tak jak na nagraniu, które umieściłem w załączniku.
Słychać, że po chwili d¼więk zaczyna się zniekształcać. Gdy zaś zaczynam grać ponownie, znowu jest przez chwilę ok, ale problem się powtarza. Jest to dla mnie spory problem, ponieważ muszę teraz nagrywać pewne rzeczy w domu, dlatego będę wdzięczny za każdą poradę. Próbowałem różne pozycje mikrofonu, przybliżać go, oddalać, ale to nic nie dało.
Dodam, że nagrywam na laptopie - o dziwo, gdy nagrywałem na komputerze stacjonarnym, nie było takiego problemu. _________________ ashtray.art.pl |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 983 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 10:40 Temat wpisu: Re: dziwny problem z nagrywaniem - proszę o pomoc |
|
|
Wpinasz się gitarą bezpośrednio do karty d¼więkowej, nie jest ona jakaś wyśmienita, a generalnie TAK SIÊ NIE ROBI. Dlatego, że możesz zjarać sobie kartę. Musisz zaopatrzyć się w jakieś urządzenie, które będzie stało pomiędzy gitarą, a komputerem. Najlepiej jakiś mały POD albo zewnętrzną kartę(polecam E-MU Tracker PRE), z którą dostajesz jeszcze w chuj oprogramowania. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
klapciat ~user
|
Wysłany: Sro Lis 23, 2011 11:08 Temat wpisu: |
|
|
Musisz kupić lepszą kartę graficzną, najlepiej na PCI.
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 983 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sro Lis 23, 2011 6:37 Temat wpisu: |
|
|
| klapciat napisało: | Musisz kupić lepszą kartę graficzną, najlepiej na PCI.
|
Graficzną? Na PCI???
Co to za bzdury??!!
Jeśli graficzna to najwyżej na PCI-E(tak, jest diametralna różnica między PCI, a PCI-E).
Może sobie kupić kartę dźwiękową. Na USB lub Firewire w zupełności wystarczy.
Jeśli się na czymś nie znasz, to nie odpowiadaj. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|