| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Który styl ma być ustawiony jako domyślny? |
| Czerwony |
|
60% |
[ 6 ] |
| Niebieski |
|
20% |
[ 2 ] |
| Biały |
|
20% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 10 |
|
| Autor |
Wiadomość |
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: £ód¼ Kapela: Testowy
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 12:40 Temat wpisu: Domyślny styl NB |
|
|
Który styl NewBandz'a ma być ustawiony jako domyślny? Z tego co już sie wypytałem to czerwony się niezbyt podoba.
Głosujcie  |
|
|
|
|
|
|
Kudlaty ~user

|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 2:59 Temat wpisu: |
|
|
czewony mi najbardziej spasił... :p
niebieski ma troche zły odcieñ.. ¼le sie prezentuje... w sensie ze nie pasuje pod czarne tło.. zwłaszcza jak ma go byc duzo tak jak w CQR gdzie mamy te przyciski wszystkie do bbcode...
białych stylów nie lubię...
a czerwony zostaje jako koniecznosc..  |
|
|
|
|
|
|
spleen ~user
Dołączył: 19 Cze 2006 Wpisów: 129 Miasto: Puławy Kapela: Red Town Solówki: 2 |
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 3:37 Temat wpisu: |
|
|
ogólnie to schemat stylu mi się osobiście nie podoba, ale z tych 3 stylów najbardziej pasuje mi czerwony i to na niego zagłosowałem  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 7:09 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | ogólnie to schemat stylu mi się osobiście nie podoba |
Czemu?  |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sro Cze 28, 2006 11:35 Temat wpisu: |
|
|
| Fajnie by było, gdybyście mówili co Wam się konkretnie nie podoba. Inaczej nie wiadomo co zmieniac a co nie. |
|
|
|
|
|
|
Kudlaty ~user

|
Wysłany: Sro Cze 28, 2006 11:51 Temat wpisu: |
|
|
no ja powiedzialem ze kolor w niebieski jest zbyt intensywny... zmienic go na jakis bardziej mily dla oka...
czerwony jak dla mnie moze byc...
a bialy... poprostu nie lubie bialych styli...  |
|
|
|
|
|
|
Kudlaty ~user

|
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 5:08 Temat wpisu: |
|
|
sory ze post pod postem ale inaczej byscie nie przeczytali.. :p
hmmm czy moglibyście dać jakies kolorowe emotki... bo te troche takie nie bardzo.. nie wiem czy tylko ja tak myśle ale mam nadzieje z nie..
no i przy okazji jak klika się na wiecej ikonek (w szybkiej odpowiedzi) to wyskakuje błąd...
a rozwiązaniem tego jest:
| Kod: | #
#-----[ OPEN ]------------------------------------
#
quick_reply.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$phpbb_root_path = "./";
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------
#
$mode = $HTTP_GET_VARS['mode'];
#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]-------------------------- |
|
|
|
|
|
|
|
tage_01 ~user

|
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 3:39 Temat wpisu: |
|
|
mi sie podoba dizajn bialego motywu i dlatego u mnie jest domyslny  _________________ ..::METALLICA::.. |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sro Lip 26, 2006 11:06 Temat wpisu: |
|
|
| kolorowe emotki by byly za bardzo oczojebne, zwlaszcza ze designy sa dosc ukierunkowane kolorystycznie ;p;p |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 478 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 1:19 Temat wpisu: |
|
|
kurde większości się styl nie podoba, a nikt nie wypisuje konkretów, co należałoby zmienić.
Nikt tutaj szklanej kuli nie ma i nie wywróży wam wymarzonego designu nie mając żadnej konkretnej opinii, co jest dobre, a co złe. |
|
|
|
|
|
|
spleen ~user
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 8:23 Temat wpisu: |
|
|
ok, to moze cos z racji malego doswiadczenia podpowiem:
1. napewno cellpici bardzo psuja ogolny wizerunek z prostego powodu: kolor, przechodzacy w czern to szary - nijak sie on ma do czerwonego lub niebieskiego, ogolnie to szary pasuje tylko do odcieni szarosci i do niczego wiecej.
2. lepiej wyglada ten szary w buttonach
3. w sumie moglbym wykonac dla Was moja wizje tego portalu - jesli sie by Wam spodobal to .psd moge zaoferowac - ciecie to nie moja dzialka
4. jak sie przypatrzec (rozdz. 1280x1024) to portal jest nierowny. tabelka z topem i menu jest nieco wieksza od belki z menu usera, nizej tabele forum znowu maja swoja szerokosc - to wszystko wplywa na to, ze przecietnemu uzytkownikowi "cos nie pasi".
5. tlo... niby nie jest zle, ale jednak wg mnie przydalby sie tutaj jakis bardziej skomplikowany pattern.. np. nasladujacy jakies zadrapania, dziury itd.
moze i piszze bzdury, ale tak juz mam
powiedzcie tylko, czy macie zamiar zmieniac calkowicie wyglad, bo nie wiem czy jest sens tracic czas na tworzeniu czegos
podrawiam. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 8:33 Temat wpisu: |
|
|
Noo nareszcie jakis konkretny post
| Cytat: | | 1. napewno cellpici bardzo psuja ogolny wizerunek z prostego powodu: kolor, przechodzacy w czern to szary - nijak sie on ma do czerwonego lub niebieskiego, ogolnie to szary pasuje tylko do odcieni szarosci i do niczego wiecej. |
Do zmiany
| Cytat: | | 2. lepiej wyglada ten szary w buttonach |
Dzięki ale one ze stylerbb.net są
| Cytat: | | 3. w sumie moglbym wykonac dla Was moja wizje tego portalu - jesli sie by Wam spodobal to .psd moge zaoferowac - ciecie to nie moja dzialka |
Znając Twoje umiejętności to napewno by się spodobał... Tylko z tym krojeniem byłby problem Ja tez sie tym nie zajmuje...
| Cytat: | | 4. jak sie przypatrzec (rozdz. 1280x1024) to portal jest nierowny. tabelka z topem i menu jest nieco wieksza od belki z menu usera, nizej tabele forum znowu maja swoja szerokosc - to wszystko wplywa na to, ze przecietnemu uzytkownikowi "cos nie pasi". |
Do poprawy
| Cytat: | 5. tlo... niby nie jest zle, ale jednak wg mnie przydalby sie tutaj jakis bardziej skomplikowany pattern.. np. nasladujacy jakies zadrapania, dziury itd.
|
Coś tam pokombinuje, jak sie coś fajnego urodzi to podmienie
| Cytat: | | powiedzcie tylko, czy macie zamiar zmieniac calkowicie wyglad, bo nie wiem czy jest sens tracic czas na tworzeniu czegos |
A Ty byś chciał od nowa zrobić cały styl czy przerobić istniejący?  |
|
|
|
|
|
|
spleen ~user
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 10:21 Temat wpisu: |
|
|
nie wiem jak ten portal jest zbudowany, wg mnie mozna by to zrobic tak samo, jak robi sie skiny do phpbb, tylko ze zamiast przerabiania subSilvera, tutaj przerobiloby się ten skin.
Jak skoncze jedno zlecenie to zrobie jakis design, jak sie spodoba to pomoge cos  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 478 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 12:20 Temat wpisu: |
|
|
no spleen to się dobrze słucha.
Portal jest na silniku phpbb, więc i forum i strona główna to w zasadzie phpbb i normalnie można robić do tego templaty.
Rób to swoje zlecenie i potem bedzie można wypasić NB. Ja na razie postaram się ulepszyć to od strony kodowej, bo są mniejsze i większe niedociągnięcia, prawda zupa? Dzisiaj mam nadzieje, że uda mi się zrobić poządny upload i udoskonalić zarządzanie zespołami. Wszystko zalezy też od tego, jaki wycisk bede miałdzisiaj na treningu, bo po wczorajszym nie umiałem nawet stukac w klawiature  |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 6:52 Temat wpisu: |
|
|
Ja chcę pomóc! Zrobić nowy design?  _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
|