| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kacer123 ~user
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 9:12 Temat wpisu: czy mozna śpiewac w moim wieku?? |
|
|
Mam pytanie odnosnie spiewu majac 14 lat i czy nie ma za tym konsekwencji
w dalszym czasie poniewaz niektorzy mowia ze dobry glos mam i za jakis czas grupe zakladam wiec prosze o odpowiedzi |
|
|
|
|
|
|
thevocalist ~user

|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 9:18 Temat wpisu: |
|
|
jasne, że można. ja zaczynałam w wieku 12 i w gruncie rzeczy na dobre mi to wyszło, chociaż niektórzy nauczyciele twierdzą, że 14 to taka granica. tak więc uczę się 3 rok i jest dobrze ale pamiętaj - jeśli chcesz spiewac, naucz się spiewac. śpiewanie moze wydawac się proste, ale to, że ładnie brzmisz, nie oznacza, że dobrze śpiewasz. można zedrzec sobie gardło i to tak porządnie, co doprowadzi do innych problemów zdrowotnych. moja nauczycielka miała taki przypadek - uczyła dziewczyne, która darla sie w jakims zespole, a potem.. potem choroba gardła, operacja i zupełnie inny głos. koniec przygody ze spiewem. dlatego polecam podejsc do sprawy profesjonalnie  _________________ When routine bites hard and ambitions are low.
Love will tear us apart again. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 9:31 Temat wpisu: |
|
|
Nie rozumiem pytania, bo chyba go w ogóle nie ma. Jak chcesz śpiewać, to śpiewaj. Przede wszystkim idź na profesjonalną naukę śpiewu, a nauczysz się tej sztuki. Jeśli tylko chcesz. Idź, póki nie masz złych nawyków. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
kacer123 ~user
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 11:03 Temat wpisu: |
|
|
dziekuje za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie
bo chcialbym growlowac.Niezle mi nawet idzie przy niskim krzyku ale nie wiem jak zkrzyczec wysoki gdyz growlujac wysoko brzmi jakby pterodaktyl nadlatywal
a po za tym meczy mi sie troche gardlo i nie chce miec zadych problemow w przyszlosci |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 11:35 Temat wpisu: |
|
|
| kacer123 napisało: | dziekuje za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie
bo chcialbym growlowac.Niezle mi nawet idzie przy niskim krzyku ale nie wiem jak zkrzyczec wysoki gdyz growlujac wysoko brzmi jakby pterodaktyl nadlatywal
a po za tym meczy mi sie troche gardlo i nie chce miec zadych problemow w przyszlosci |
W zależności, jak długo to robisz, już może być za późno. Idź na lekcje śpiewu. To jest PODSTAWA do czegokolwiek. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|