Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
czy mozna śpiewac w moim wieku??

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kacer123
~user

Wpisów: 2
Kapela: Overlord
WpisWysłany: Pon Paź 24, 2011 9:12    Temat wpisu: czy mozna śpiewac w moim wieku??  Zacytuj zaznaczone      

Mam pytanie odnosnie spiewu majac 14 lat i czy nie ma za tym konsekwencji
w dalszym czasie poniewaz niektorzy mowia ze dobry glos mam i za jakis czas grupe zakladam wiec prosze o odpowiedzi
Ogląda profil użytkownika   
thevocalist
~user

Wpisów: 10
WpisWysłany: Czw Paź 27, 2011 9:18    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

jasne, że można. ja zaczynałam w wieku 12 i w gruncie rzeczy na dobre mi to wyszło, chociaż niektórzy nauczyciele twierdzą, że 14 to taka granica. tak więc uczę się 3 rok i jest dobrze Smile ale pamiętaj - jeśli chcesz spiewac, naucz się spiewac. śpiewanie moze wydawac się proste, ale to, że ładnie brzmisz, nie oznacza, że dobrze śpiewasz. można zedrzec sobie gardło i to tak porządnie, co doprowadzi do innych problemów zdrowotnych. moja nauczycielka miała taki przypadek - uczyła dziewczyne, która darla sie w jakims zespole, a potem.. potem choroba gardła, operacja i zupełnie inny głos. koniec przygody ze spiewem. dlatego polecam podejsc do sprawy profesjonalnie Smile
Juhas
*Moderator

Wpisów: 1002
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Czw Paź 27, 2011 9:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie rozumiem pytania, bo chyba go w ogóle nie ma. Jak chcesz śpiewać, to śpiewaj. Przede wszystkim idź na profesjonalną naukę śpiewu, a nauczysz się tej sztuki. Jeśli tylko chcesz. Idź, póki nie masz złych nawyków.
~user

Wpisów: 2
Kapela: Overlord
WpisWysłany: Nie Paź 30, 2011 11:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

dziekuje za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie
bo chcialbym growlowac.Niezle mi nawet idzie przy niskim krzyku ale nie wiem jak zkrzyczec wysoki gdyz growlujac wysoko brzmi jakby pterodaktyl nadlatywal
a po za tym meczy mi sie troche gardlo i nie chce miec zadych problemow w przyszlosci
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
*Moderator

Wpisów: 1002
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Nie Paź 30, 2011 11:35    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

kacer123 napisało:
dziekuje za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie
bo chcialbym growlowac.Niezle mi nawet idzie przy niskim krzyku ale nie wiem jak zkrzyczec wysoki gdyz growlujac wysoko brzmi jakby pterodaktyl nadlatywal
a po za tym meczy mi sie troche gardlo i nie chce miec zadych problemow w przyszlosci

W zależności, jak długo to robisz, już może być za późno. Idź na lekcje śpiewu. To jest PODSTAWA do czegokolwiek.

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: