|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Mateusz118 ~user
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 3:56 Temat wpisu: coś mojego spokojnego:) |
|
|
Witam serdecznie
Zapraszam do odsłuchania mojej pioseneczki
Oczywiście proszę o komentarze osób które słuchają tego typu muzyki, pozdrawiam ślicznie i dziękuję.
link:
http://kuba212.wrzuta.pl/audio/0NAvoTORpHu/przyjazn
Ostatnio zmieniony przez Mateusz118 dnia Czw Cze 25, 2009 12:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 5:28 Temat wpisu: Re: coś mojego spokojnego:) |
|
|
OK, od razu zaznaczam, że nie przepadam za takimi rzeczami, ale staram się być obiektywny.
Więc.
Warstwa tekstowa: buuuu. To wszystko już było. Tekst jako poezja oczywiście u Ciebie odpada na samym starcie. Tekst jako tekst piosenki - no tu nie jest lepiej. Bo to wszystko już było miliardy razy. Są tu pewne rzeczy, których było mało, ale one toną
Warstwa muzyczna: No jest to zwykła prosta balladka, przy której młode dziewki mogą się rozpływać, tak jak rozpływały się przy "Tyle chciałem Ci dać". Natomiast to drugie było bardziej rozwinięte. Bo tu jest strasznie monotonnie. Gdyby nie powtarzający się tekst, to nie byłbym w stanie odróżnić zwrotki od refrenu.
Starałeś się coś z tego zrobić dając tło - te ptaki, skrzydła(w odpowiednim miejscu nawet). Ale tło jest za głośne. Skoro umiesz zrobić prosty miks na komputerze, to pewnie masz też większe możliwości, więc radziłbym Ci wyposażyć ten utworek w jakieś ciekawe partie smyczkowe. To bardzo dużo daje. No i jakąś drugą gitarę(solową).
Wykonanie: złe.
Przede wszystkim, co się bardzo rzuca, śpiewasz(około 40, 41 sekundy): "nie odchód¼ proszę".
Całą piosenkę śpiewasz falsetem, ale momentami słychać, jak Ci głos przeskakuje z normalnego na falset. To złe jest bardzo. Momentami wokal jest w porządku, ale nie potrafię Ci dokładnie powiedzieć czego mu brakuje. Może emocji, które momentami się pojawiają.
Jeśli chodzi o czystość d¼więku, to wg mnie fałszy nie ma.
No, to chyba tyle, co chciałem powiedzieć. Oczywiście nie masz się zniechęcać, tylko ćwiczyć i robić to dalej  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Mateusz118 ~user
|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 3:36 Temat wpisu: |
|
|
Witam serdecznie:)
Dziękuję za szczerą opinię masz racje mówiąc że jest błąd w śpiewanym tekście ,, nie odchud¼ proszę”.
Wiem też że tego typu piosenek jest wiele, nie każdemu się one podobają itp.
Poetą nie jestem to prawda:) ale piszę sam to co czuję i komponuję do tego muzykę
Warto też dodać że nie jestem wirtuozem który gra od wielu lat w zespole pewnie i takim artystą znalazło by się wiele błędów w tekście lub też w wykonaniu.
To się ceni że dobrze przestudiowałeś tą pioseneczkę , muszę powiedzieć szczerze że jednak nie mam zbyt dobrych warunków aby nagrać lepszy kawałek, jestem tylko ja i moja gitara nic więcej:(
Nie mam zespołu nie jestem w stanie dodać basu lub też perkusji:(, jeżeli bym miał lepsze warunki aby nagrać ten utwór, brzmiał by on całkiem inaczej:)
bardzo się cieszę że napisałeś , pozdrawiam serdecznie Kuba:). |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 2:58 Temat wpisu: |
|
|
| Mateusz118 napisało: | Nie mam zespołu nie jestem w stanie dodać basu lub też perkusji:( |
Bzdura. Skąd wyciągnąłeś ćwierkanie ptaków i trzepot skrzydeł? Dzisiaj wszystko możesz zrobić za pomocą komputera. Perkusję, bas, instrumentny smyczkowe, pianino, co tylko sobie chcesz.
Fakt, że jeśli chodzi o perkusję, czy bas, to bardziej wprawne ucho zorientuje się, że to jest z kompa, ale płyty nie wydajesz, tak?
Więc przestañ marudzić i mówić, że się nie da, tylko do roboty się we¼. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Mateusz118 ~user
|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 3:21 Temat wpisu: |
|
|
Hehe…….
bardzo zabawny jesteś
oczywiście że wszystko można ja przecież nic nie mówię, ale praca z komputerem do niczego nie prowadzi .
Samemu nie jesteś w stanie nic zrobić ty powinieneś dobrze o tym wiedzieć skoro masz zespół i na Woodstocku chciałeś zagrać, powiem szczerze że spoko gracie:) a macie jakieś swoje polskie kawałki?
Sam też byłem na nie jednym Woodstocku też jestem z tych klimatów, nie jedno whisky się zagrało i zaśpiewało na Gurce w Kostrzyniu hehe, pozdrawiam serdecznie Kuba:) |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 3:52 Temat wpisu: |
|
|
| Mateusz118 napisało: | Hehe…….
bardzo zabawny jesteś
oczywiście że wszystko można ja przecież nic nie mówię, ale praca z komputerem do niczego nie prowadzi. |
Mylisz się. Oczywiście nie należy tego robić całe życie. Ale dzięki pracy z komputerem możesz podnieść swoje umiejętności aranżacyjne i kompozytorskie.
| Cytat: | | ty powinieneś dobrze o tym wiedzieć skoro masz zespół i na Woodstocku chciałeś zagrać, |
Skąd masz tą informację? Byłem wtedy trze¼wy?
| Cytat: |
powiem szczerze że spoko gracie:) |
Dziękuję
| Cytat: |
a macie jakieś swoje polskie kawałki?
|
Jest "Lament", ale został zdjęty ze względu na zbyt dużą ilość błędów i niedorobioną solówkę. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Phoe ~user

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 2:34 Temat wpisu: |
|
|
Buu... a mnie się nie wyświetliło, błąd jest, usunąłeś? A oceniłabym, a jakże  |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 6:47 Temat wpisu: |
|
|
| Phoe napisało: | Buu... a mnie się nie wyświetliło, błąd jest, usunąłeś? A oceniłabym, a jakże  |
Co Ci się nie wyświetliło? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Sueroski ~user
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 8:41 Temat wpisu: |
|
|
| Juhas napisało: | | Phoe napisało: | Buu... a mnie się nie wyświetliło, błąd jest, usunąłeś? A oceniłabym, a jakże  |
Co Ci się nie wyświetliło? |
Nie odnaleziono pliku.
Też chętnie bym ocenił. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 9:09 Temat wpisu: |
|
|
Coś kręcicie. Prześled¼my to.
Wchodzicie na stronę: www.neurotic.art.pl tam uderzacie w MP3 i klikacie na jedną z dwóch piosenek.
Nagle pokazuje się, że nie odnaleziono pliku?
Dobrze rozumiem? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Phoe ~user

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 9:19 Temat wpisu: |
|
|
Juhas, to kliknij sobie link gdzie miało być to "coś spokojnego" i zobacz ze nie działa Skąd ja mam u licha wiedzieć, że trzeba wejść na stronę neurotic i tam będzie to o czym mowa w tym temacie? Nigdzie nie podane, że tam trzeba się udawać. _________________ Je ne peux pas l'amour |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 9:23 Temat wpisu: |
|
|
Aaa, ja myślałem, że Wy o Neurotycznych piosenkach mówicie, a nie o tym  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|