| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
evat ~user
|
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 4:21 Temat wpisu: Casio CPD200R i podłączenie do PC |
|
|
Witam
Od niedawna stałem się posiadaczem pianinka CASIO CDP-200R.
Posiada on złącze PHONES/OUTPUT, AUDIO-IN I MIC-IN , port USB, ( nie ma MIDI).
Problem, a właściwie to moja niewiedza. Jakie kable, programy muszę mieć, aby nagrać wykonywany utwór na instrumencie w komputer.
Czy w ogóle jest to możliwe na tym instrumencie ?
Już sam nie wiem co jest trudniejsze zagrać Lot Trzmiela czy też opanowanie techniki komputerowej.
Bardzo proszę o wskazówki i kreślę pozdrowienia wszystkim forumowiczom. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 8:39 Temat wpisu: |
|
|
Jakby na to nie patrzec to bierzesz zwykły kabel typu jack jack, i podlaczasz wyjsciem output w klawiszach do line in w kompie. Odpalajac jaki kolwiek program do nagrywamia, dajmy na to Audacity, nagrywasz swoje kawalki az zabraknie Ci miejsca na twardym. Nic prostrzego pozdrawiam! _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
evat ~user
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 9:13 Temat wpisu: |
|
|
Czyżby byłoby to takie proste ?
Spróbuję. Dzięki za podpowiedź i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 9:17 Temat wpisu: |
|
|
Jak masz jeszcze jakies pytanko to pisz, cos wymyslimy  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
evat ~user
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 10:06 Temat wpisu: |
|
|
Podłaczylem kabelki, zainstalwalem Audacity,nagrywam,a tu błoga cisza….
Pytanko: w Device Toolbar jakie należy wybrać urządzenie: MME… czy WindowsDirectSound… ? Może to jest przyczyną ?
PS. siedze po raz pierwszy nad tym tematem więc proszę wybaczyć prostotę pytań, ale najtrudniejszy podobnież pierwszy krok. Pzdr |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

|
|
|
|
evat ~user
|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 5:20 Temat wpisu: |
|
|
Witam o poranku !
Sam sobie odpowiem (innym początkującym jak ja, na ew. potrzebę).
Ważnym jest aby w panelu sterowania->dzwięki->zakładka -nagrywanie) ustawić WEJSCIE LINIOWE jako domysłnie a w wspomianym Device Toolbar programu AUDACITY zakładka URZĄDZENIE-WEJŚCIA miało wybrane te własnie domyślne urządzenie.
Pozdrawiam dziękując za pomoc, która jest tak ważna na początku drogi w każdej dziedzinie edukacji. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 8:44 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Pozdrawiam dziękując za pomoc, która jest tak ważna na początku drogi w każdej dziedzinie edukacji. |
Każdy kiedyś zaczyna. Sukcesów życzę!!! 3maj się  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
|