Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Buckethead

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
waldzio
~user

Wpisów: 18
Miasto: Skawica
WpisWysłany: Pon Lip 02, 2007 2:36    Temat wpisu: Buckethead  Zacytuj zaznaczone      

chciałem wam polecić tego kolesia... jest niesamowity! wręcz powiedziałbym żę jest Hendrixem naszych czasów. wydał 21 solowych płyt. na youtube można zobaczyć jak gra... strasznie charakterystyczna postać zwłaszcza że nosi maskę i kubełek KFC na głowie. Współpracował m.in. z Guns N' Roses, Primusem, Praxis, Saulem Williamsem i wieloma innymi grupami. mój ulubiony gitarzysta
~user

Wpisów: 94
Miasto: £ód¼
Kapela: The Cada
WpisWysłany: Pon Lip 02, 2007 5:40    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

O fak... szybki . Podoba mi się to że mimo tego że ma zdolności jak kilkunastu innych gitarzystów, potrafi wykorzystać wizerunek na osiągnięcie popularności. Zaje***cie improwizuje i pisze niezłe kawałki... i like that!
I to odcięcie sygnału - nowatorskie, bo do tej pory się z tym nie spotkałem. Jednym słowem - polecam

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Pon Lip 02, 2007 7:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

fakt koles naprawde niezle gra i ma fajny image Tak jak mowil 8ystry i mi sie podoba jego styl improwizacji.
PS: polecam takze posluchac sobie Alexiego Laiho, jak dla mnie, jeden z wielkich gotarzystow swiata.

~user

Wpisów: 18
Miasto: Skawica
WpisWysłany: Pon Lip 02, 2007 9:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ten kubełek i maska to celowy zabieg... nie chodziło o popularność z imidżu ale o to żeby ludzie nie skupiali się na jego osobie tylko na jego muzyce... mówisz Sadam że zapierdziela... sprawd¼ sobie płytę "electric tears", piękniejsze ballady ciężko dopaść (na youtube można chyba znale¼ć kawałek Padamasana). koleś jest niesamowicie wszechstronny i innowyacyjny Smile. odcięciem sygnału gra również tom morello z RATM'a. ale bucket robi to lepiej moim zdaniem Smile.
co do Alexiego, jest dobry, ale wątpię żeby stworzył jakiś wolny kawałek, on poprostu ma talent ale tylko do metalu, a szkoda. chociaż też nie wszytskie jego solówki są jakoś szczególnie uporządkowane, ale na żywo wymiata.

ps. childreni są zajebiści

@Naczelny

Wpisów: 478
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Nie Mar 23, 2008 12:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

naprawde, jeśli koleś naprawde w zamiarze nie ma szokować, a tylko pozwolić ludizom skupić się na jego muzyce, no to podziw wielki. Smile
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: