|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Maniaks ~user
|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 10:08 Temat wpisu: |
|
|
| Adder napisało: | | Ultravox - hymn |
Słyszałem ten utwór, ale w jakimś remix to był
| Adder napisało: | Prodigy - Voodoo People
Aphex Twin - Come to Daddy |
A te kawałki dla odmiany (lub też nie) mnie nie kręcą :p
Jeszcze bym takie coś prosił o jakąś weryfikację i daję Wam spokój z elektroniką
Corderoy - Deeper (Vocal Mix)
Blank & Jones - Desire
Delerium ft. Sarah McLachlan - Silence [Tiesto Remix]
W ostatnim raczej przeskoczcie ten początek, bo za nim przejdzie do sedna, to trochę mija :p |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 10:13 Temat wpisu: |
|
|
| Maniaks napisało: | Hmmm... ale w tej pierwszej części powyższego postu to wg. mnie lekko wykraczasz poza granice słowa "muzyka", zagłębiając się bardziej w artyzm czy sztukę.
|
No tak, ale przecież muzyka JEST sztuką. Temu zaprzeczyć się nie da. Czasami wyższą, czasami niższą (co oczywiście jest pojęciem względnym), ale bąd¼ co bąd¼ - sztuką. |
|
|
|
|
|
|
Maniaks ~user
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 7:04 Temat wpisu: |
|
|
No tak, tak. Jest sztuką. Masz rację, ale chodziło mi tu o takie nie dogłębne odbieranie tejże muzyki, jako sztuki. Taki odbiór tego ze strony odbiorcy, a nie adresata  |
|
|
|
|
|
|
AndrzejPajor ~user

Dołączył: 10 Maj 2007 Wpisów: 38 Miasto: Limanowa Kapela: AMATHORY Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 1:18 Temat wpisu: |
|
|
cytat Maniaks
| Cytat: | "
Wybaczcie mi tę odkopywanie skamieniałości sprzed tysięcy lat...
Wchodzę sobie na google. Wklepuję hasło podział techno, bo nie wiem, czy techno uważać za gatunek czy rodzaj muzyki. Oczom mym ukazało się właśnie to forum i ten wątek. No cóż... nie zdziwiłem się za bardzo tym, co zauważyłem, bo to na porządku dziennym, że metale, punki i cała reszta nie ma szacunku do muzyki ELEKTRONICZNEJ, nie tylko jej jednego gatunku, jakim jest techno. Nie mówię, że nie ma ludzi nietolerancyjnych, bo pojawili się w tym wątku tacy i chwała im za to, że istnieją. No ale.. do rzeczy.
"Synek, synek.. bo jak Ci pier... to Cię krew zaleje!" - kto widział filmik na yt, ten wie, do czego aluzja
W każdym bąd¼ razie. ¦miem twierdzić, ba! ¦miem to chyba za dobrze powiedziane. Pewien jestem, że nie lubisz całej muzyki elektronicznej. Ale zaraz, zaraz.. co ja bredzę. Przecież to nie jest muzyka. W koñcu każdy głupi potrafi kupić jakiś debilny DJ VMAX Miliard czy inny program z bloczkami, a następnie złożyć na nim brzmienie elektroniczne. Tak, tak. Jak to takie łatwe to dawaj koleś. Pokaż na co Cię stać. Uważasz, że tworzenie muzyki elektronicznej ogranicza się tylko do czegoś takiego, proszę bardzo, ale zrób mi z takich bloczków utwór, który choć odrobinę dorówna vocal trance'owi, którego słucham. Wokal też dodasz? A może po prostu sam się nagrasz i stworzyć taką nutkę, że mi pałka zmięknie przy słuchaniu.
Po drugie... zbiór bitów elektronicznych, jak to pan w pierwszym poście określił. Normalnie zlałem się w pory (te w ogródku oczywiście), jak to przeczytałem. Hehe... dobre sobie. Powiem, jak to z mojego pkt widzenia wygląda. Otóż muzyka elektroniczna składa się z d¼więków, które normalnie ciężko osiągnąć poprzez instrumenty typu gitara czy perkusja. Dlatego też posłużono się komputerami i aplikacjami służącymi do miksowania zwykłych d¼więków. Tworzenie się d¼więków w muzyce elektronicznej opiera się o tę samą zasadę, co innej muzyce. Komputer traktuje się jako instrument (lub też inne urządzenie elektroniczne). Powietrze jest wprawione w drgania i tworzą się przez to d¼więki. A to, że w muzyce elektronicznej są one bardziej "zaawansowane", złożone i wytwarzane przez instrumenty, przyrządy bardziej skomplikowane od takiej np. gitary, to nic złego. Ten sam mechanizm chłopcze.
Trzy... nie ma zespołów? Proszę Cię... Sylver, Lasgo czy chociażby bardzo znany i lubiany przeze mnie Scooter, którym zaraził mnie mój tato. Więc proszę Cię.. nie kompromituj się. A w zasadzie już to zrobiłeś, bo temat sprzed dwóch lat i wiele osób pewnie to ujrzało.
Cztery... muzyka Disco wcale nie jest taka zła. Nie wiem, czy nie powinno jej się zaliczać pod techno, jako ¼ródło lub inspiracja tej muzyki. Muzyka zdecydowanie taneczna. Oczywiście nie wszystkie disco musi być fajne, tak samo jak nie każda muzyka elektroniczna musi być głupia. Mnie np. nie podobało się nigdy polskie disco, ale np. takie zagraniczne. Owszem. Modern Talking np. ¦wietny zespół, przy którym nogi same uciekają mi do tañca.
Pięć... Mimo, że lubię w znacznym stopniu muzykę elektroniczną, nie obrażam i nie walę gównem po ryju wielbicieli innej muzyki. W każdym rodzaju muzyki są takie gatunki, które nam nie podchodzą, ale to nie powód, by całą nazywać gównem. Sam lubię muzykę symfoniczną, troszkę Nightwish'a mi się zdarzyło słuchać czy Linkin Park. Nawet Rap'u słuchałem, więc jak to określił pan, który pozjadał wszystkie rozumy (włącznie ze swoim), nie jestem jakimś technomułem. Nie lubię wiele gatunków muzyki elektronicznej, tak samo jak i wiele gatunków innych rodzajów muzyki.
Raz jeszcze wybaczcie mi te odkopywanie padliny, ale nie mogłem patrzeć na takie bezmógowie i rasizm muzyczny. Z chęcią bym wytępił takich nietolerancyjnych ludzi, chociaż robi to ze mnie hipokrytę
Pozdrawiam i życzę więcej dystansu do pewnych spraw!
Ah... i jeszcze jedna sprawa. Podział muzyki elektronicznej dla takich ludzi jak pan Pajac.. znaczy Pajor. |
koniec cytatu
Maniaks
Nazwę cię wprost: jesteś słuchaczem, a nie muzykiem więc poprostu spierdalaj ze świata muzyki i zabież ze sobą tatusia
. _________________ METAL METAL I JESZCZE RAZ METAL http://www.amathory.pl
Ostatnio zmieniony przez AndrzejPajor dnia Sob Mar 20, 2010 11:20, w całości zmieniany 12 razy |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 1:19 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Mnie np. nie podobało się nigdy polskie disco, ale np. takie zagraniczne. Owszem. Modern Talking np. ¦wietny zespół, przy którym nogi same uciekają mi do tañca. |
Nie porównuj gówna do twarogu...
Oj qrja sie porobilo z tymi ludzmi ja peirdole... Rozwala mnie najbardziej ta nazwa "MUZYKA ELEKTRONICZNA". Wiesz co to jest muzyka elektroniczna??
Sluchales kiedys chlopczyku Oldfielda albo Genesis, JM Jare?? Cos Ci to mowi?? Kraftwerk???!!! Posluchaj troche muzyki to porozmawiamy. A swoja droga, skoro juz jestesmy w tym temacie, wiesz co odroznia ich, wyzej wymienionych, od tych hahahaha zespolow o ktorych mowisz waszej muzyki "elektronicznej"? Bo oni potrafili grac, byli artystami, pisali kompozycje dla wszystkich instrumentow i wierz mi, nie przy pomocy myszki i komputera. Swoja droga wspomniales cos o ukladaniu piosenki na kompie, sciagniesz z neta jaki kolwiek DJ cos tam i ze zwyklych klockow ukladasz najprostrze gowna gdzie nie ma mowy o zadnych nutach, skalach, kontrapunktach i calej reszcie. Szkoda mi qrwa was, wybaczcie prosze za flugi ale cos sie wylewny ostatnio zrobilem... Zrobilo sie jop twoja mac hahaha "pokolenie" sluchaczy muzyki "elektronicznej" i qrja az zal na was wszystkich patrzec, ze juz nie wspomne o sluchaniu. Ja bez mp3 sie nie ruszam na dwor bo gdy slucham tych sluchaczy tej muzki elektronicznej to odechciewa mi sie qrwa zyc na tym padole. Ja nie wiem czy to ten regularnie powtarzajacy sie bas co sekunda w rytmie pukania panienki, tak wam powyginal lby?? Kiedys bylo qrwa pieknie, byla jednosc wspolna walka o lepsze jutro i to wszystko napedzane najwspanialsza muzyka swiata, nie mowie tu teraz konkretnie o metalu, nie nie. Mowie o muzyce ktora byla ambitna i z serca a nie qrwa z twardego dysku i internetu. Dobra juz mi sie odechcialo pisac bo szkoda slow. Jak chlopczyku posluchasz sobie MUZYKI!!!! to pogadamy.
Sorry za literowki jak cos ale jestem troche wczorajszy ;P
A co do Andrzeja to tak jak zwykle zreszta, jestem po Twojej. slusznej racji. _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
AndrzejPajor ~user

Wysłany: Sob Mar 20, 2010 10:59 Temat wpisu: |
|
|
Dalej do Maniaks.
Powiedz tacie, żeby nauczył cię grać na jakimś instrumencie. najlepiej zacznijcie od organków.
[ Dodano: <b>Minutę temu</b> ]
| Cytat: | | Ah... i jeszcze jedna sprawa. Podział muzyki elektronicznej dla takich ludzi jak pan Pajac.. znaczy Pajor. |
Pajac to dużo milsza nazwa niż tehnojebca. Poza tym buraczku,nie pisz o :
"podziale muzyki elektronicznej dla takich ludzi jak pan Pajac.. znaczy Pajor."
Ponieważ buraku brzydzę się twoją pseudomuzyką elektroniczną i nigdy nie proponowałem jej podziału ( buraku). zupełnie (debilu) nie zrozumiałeś tematu. Chodziło mi o podział muzyki a nie o podział pseudomuzyki elektronicznej.
pozdrawiam Pajor
[ Dodano: <b>Minutę temu</b> ]
No patrz SadaM...
Wystraszył, się gówniaż
Chyba tu nie wróci, dopóki tatuś mu nie wleje.
[ Dodano: Minutę temu ]
Gdzie jesteś śmieciu cieciu tehno,Maniaks.
Odpowiedz.......... _________________ METAL METAL I JESZCZE RAZ METAL http://www.amathory.pl |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 7:03 Temat wpisu: |
|
|
| Widzę, że poziom intelektualny użytkowników tego forum drastycznie spada. Smutne... |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 3:13 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Widzę, że poziom intelektualny użytkowników tego forum drastycznie spada. Smutne... |
Niektóre bod¼ce nie pozwalają na brak reakcji. Tym bardziej jak ktoś po 1 mówi o czymś o czym nie ma totalnego pojęcia, a po 2 jego uzasadnienia są w żadnym stopniu nie pomagają w poparciu jego zdania. Prawda jaka jest każdy widzi, lecz niektórzy obchodzą to szerokim łukiem, a są i tacy których czyjaś żenada dobija do stopnia rozdrażnienia. My wyrażamy swoje zdanie. Jeśli ktoś poda godne uwagi argumenty za swoją racją to jestem w stanie się przyznać do błędu, lecz bzdur słuchać i czytać nie będę bo to co zobaczę gdy wyjdę na ulicę już dostatecznie mnie przeraża. Tyle w mojej kwestii. Osobiście proponuje zamknąć ten temat bo schodzi na inny tor. _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
AndrzejPajor ~user

Wysłany: Nie Mar 21, 2010 6:42 Temat wpisu: |
|
|
Temat już dawno zszedł na inny tor. I tak, ten temat jest w koszu, więc mogę sobie pofolgować słowami, szczegulnie jeśli chodzi o Maniaksa.
on zalogował się na forum tylko w celu krytyki mojej sugestii na temat techno (przy okaji mnie obraża) i tyle...
PACZCIE NA NIEGO. ZAREJESTROWA£ SIÊ I ODRAZU GRZEBIE W ¦MIECIACH.
NIC NIE DODA£ DO NBANDZ ZERO MUZYKI ZERO INFORMACJI NA JEGO TEMAT. Pytanie.. Po co nam taki użytkownik?
Nie jest żadnym młodym muzykiem, kturych szukamy na tym forum.
| Cytat: | | Widzę, że poziom intelektualny użytkowników tego forum drastycznie spada. Smutne... |
Mnie też martwi że idioci typu Maniaks zaniżają poziom intelektuany użytkowników forum. _________________ METAL METAL I JESZCZE RAZ METAL http://www.amathory.pl |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 10:57 Temat wpisu: |
|
|
| Mnie za to martwi, że nie tylko Maniaks. I tak, tu jest podtekst. |
|
|
|
|
|
|
AndrzejPajor ~user

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 10:50 Temat wpisu: |
|
|
Ciekawe, jaki podtekst?
Wiem!
Masz dość użytkowników tego forum. Denerwuje Cię fakt, że „...poziom intelektualny użytkowników tego forum drastycznie spada..." i jeszcze martwi Cię to, że wszyscy głupieją, nie tylko Maniaks.
Delikatnie tak, zauważam, że obraziłeś wszystkich użytkowników portalu NBandz pisząc te słowa | Cytat: | | Widzę, że poziom intelektualny użytkowników tego forum drastycznie spada. Smutne... |
Całe szczęście, dla Ciebie, że temat jest w koszu i wielu użytkowników, tego forum, tu nie zagląda.
Ok. Dość uszczypliwości. Teraz porada.
Zapomniałeś napisać słowa "niektórych". To słowo ograniczyłoby ilość użytkowników portalu oskarżonych: o spadającą inteligencję.
Tak poważnie, wiem, że pijesz do mnie:
Za moją wulgarność, prostotę, chamstwo itp.
Wiem, że nie chcesz mnie nazwać bezpośrednio „ IDIOT¡, tylko podtekstem to insynuujesz.
Twoja grzeczność jest OK., ale brakuje trochę inteligencji.
Lepiej być inteligentnym i..Nie grzecznym.
[ Dodano: Minutę temu ]
Ale tu zimno. Jak w grobowcu.
Może Maniaks rozgrzeje nas swoją "mUZYKĄ tECHNO"
Posłuchajcie jego nowych nagrań, zapraszam serdecznie ,',,
http://www.kapela.info/profil/1770 _________________ METAL METAL I JESZCZE RAZ METAL http://www.amathory.pl |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|