Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
bongosy

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Perkusja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rOck
~user

Wpisów: 61
WpisWysłany: Sob Lis 21, 2009 8:19    Temat wpisu: bongosy  Zacytuj zaznaczone      

Witam! zainteresowałem się ostatnio kupnem jakieś instrumentu perkusyjnego np;bongosów.Chodzi mi o to,żeby będąc z kumplami na ognisku/obozie czy czymś w tym rodzaju mógł grać jakieś podstawowe rytmy do gitary akustycznej np;typowe punkrockowe beat'y...i właśnie nie wiem czy bongosy by się do czegoś takiego nadawały,na których,jak widziałem,gra się rękoma.Miałem taki pomysł,żeby kupić sobie jeszcze dodatkowo pałeczki tego typu http://allegro.pl/item824924774_vic_firth_zawodowe_miotelki_perkusyjne_hb.html i zamiast łapami grać czymś takim.Jak myślicie czy to dobry pomysł żeby grać na bongosach takimi pałeczkami zamiast rękoma? i czy bongosy będą się w ogóle do takiej gry nadawać? a jak nie one to może coś innego w tym rodzaju?
Z góry dzięki za wskazówki ;D
Ogląda profil użytkownika   
pawellot
~user

Wpisów: 5
Miasto: Silesia
Kapela: Hey Joe
WpisWysłany: Pią Sty 08, 2010 1:35    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

do ogniskowego grania kupił bym djebme
granie miotełkami na bongosach mija się z celem szczerze mówiąc. można.
nikt nam nie zabroni:D aczkolwiek dzwięk jaki powstaje przy graniu miotełkami jest dosyć cichy i szeleszczący, po za tym miotełki służą głównie do zamiatania na werbelku ze sprężynąSmile jak już nie chcesz grać łapami to zwykłe pałki, ale nastawiając się na gre pałkami trzeba troche poćwiczyć jak je w ogole złapac (o ile nie mialeś jeszcze z technikami gry nic wspólnego).
najlepiej djemba i zamiatać paluchami;p
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Perkusja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: