| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Antchi ~user
|
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 10:10 Temat wpisu: Blackmetalowy skrzek |
|
|
Zapewne wielu z was słucha bąd¼ słuchało black metalu i wie, jak wokal tam brzmi - taki suchy skrzek. Sam umiem trochę skrzeczeć, na razie najlepiej mi jeszcze wychodzi przez gardło, ale powoli przestrajam to na przeponę (czysto śpiewać z niej umiem, jakby ktoś się pytał). Jednak gdy to robię, słychać wyra¼nie takie "soczyste" warczenie. Interesuję się natomiast takim skrzekiem, jak ma np. Roger Nattefrost z Carpathian Forest - wysoki, suchy, bez tego pogłosu i warkotu. Macie może jakieś porady, jak spróbować to osiągnąć "własnownętrznie"? _________________ Kiedy słucham muzyki, nie chcę tam słyszeć o kwiatkach. Lubię tam śmierć i zniszczenie.
I'm like an Antichrist Superstar... |
|
|
|
|
|
|
grzes91x ~user
|
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 6:29 Temat wpisu: |
|
|
| a czy ten gość nie używa czasami procesora wokalnego? |
|
|
|
|
|
|
Antchi ~user
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 3:38 Temat wpisu: |
|
|
No właśnie nie jestem pewien, czy nie jest to nawet przypadkiem wina słabej jakości nagrañ, ale można spróbować się zbliżyć  _________________ Kiedy słucham muzyki, nie chcę tam słyszeć o kwiatkach. Lubię tam śmierć i zniszczenie.
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 7:16 Temat wpisu: |
|
|
Kiedy byłem wokalistą w Lugburz wielu ludzi mówiło mi że mam podobny wokal do gościa z carpatian forest albo hecate enthroned. Nie wiem jednak czy istnieje jakaś recepta na uzyskanie takiego wokalu. Ja po prostu taki mam i tyle. Wydaje mi się że zależy to od wokalisty. Jedyne rady jakich mogę Ci udzielić to po pierwsze nawet nie prób skrzeczeć przez gardło. Głos powinien się wydobywać z trzewi. Po drugie wydobywaj głos tak jak byś wypowiadał głoskę "i" Musisz sam poeksperymentować i znale¼ć swój sposób na to. Pamiętaj tylko że ceni się wokalistów którzy mają swój niepowtarzalny wokal a nie kopie innych. Co do efektów wystarczy tyko kamera pogłosowa.
Powodzenia!! _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Antchi ~user
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 12:34 Temat wpisu: |
|
|
danke, popróbuję w ten sposób. _________________ Kiedy słucham muzyki, nie chcę tam słyszeć o kwiatkach. Lubię tam śmierć i zniszczenie.
|
|
|
|
|
|
|