Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
bębny a midi

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawellot
~user

Wpisów: 5
Miasto: Silesia
Kapela: Hey Joe
WpisWysłany: Pią Sty 08, 2010 1:11    Temat wpisu: bębny a midi  Zacytuj zaznaczone      

Witam
szczerze mówiąc nie bardzo siedzę w temacie tak więc pytam:)
mianowicie, nagłaśniam bębny, załóżmy że mikrofony już mam, kabelki sobie leżą i... w jaki sprzęt mam się zaopatrzyć żeby każdą z 8 ścieżek (bo tyle mikrofonów mi wychodzi na set) wprowadzić do kompa, tak żeby np w cubase każdy mikrofon dało się sterować niezależnie? oglądałem kontrolery midi aczkolwiek nie spotkałem się z takimi które mają 8 ścieżek do wprowadzenia. potrzeba mi jeszcze jakiegos specjalnego miksera/ konwertera? prosze o pomoc
pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Capricorn
+Redaktor

Wpisów: 232
Miasto: £ask
Solówki: 3
WpisWysłany: Sob Sty 09, 2010 11:06    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Mikser zdecydowanie. Niestety czeka Cię wydatek ponad 1000 zł. Najlepiej żeby to był mikser z wyjściem USB. Ważne aby miał przynajmniej 8 wejść mikrofonowych ponieważ są wzmacniane. Dodatkowo w zależności jakie masz mikrofony. Do blach powinny być pojemnościówki które potrzebują zasilania więc dobrze by było gdyby mikser był wyposażony w wejścia phantom.
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: