| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 11:27 Temat wpisu: B.C. Rich |
|
|
Gitarzysta to ja raczej nie jestem ale z ciekawosci zapytam co sadzicie o gitarach tej firmy. WYglad maja wyrabisty ale cala reszta jak sie prezentuje?? _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Cze 07, 2007 9:05 Temat wpisu: |
|
|
Firma bardzo znana nie jakiś krzak. Gitarki b.c. richa polecane są szczególnie do ciężkiego grania stąd też między innymi ich diabelski wygląd. Miałem kiedyś okazję dosiąść b.c richa i powiem tylko jedno: ZAJEBI¦CIE!!!! mi się podoba. Jeśli chcesz grać ciężką muzę to polecam, zresztą cenowo też nie jest ¼le. Od 1000 zł kupisz fajną gitarkę są też tañsze ale ... Te fajnie wyglądające kosztują trochę więcej. Tak czy owak z czystym sumieniem mogę ci polecić tego producenta. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 11:55 Temat wpisu: |
|
|
Hmm a ja z kolei nie polecę, przynajmniej tych gitar z serii "ekonomicznych". Mają (subiektywnie) mało wyraziste brzmienie a konstrukcja mostka sprawia, że przy niskiej akcji strun praktycznie nie da się ich podciągać. Elektronikę mają trochę niemrawą - wątpię, żebyś uzyskał na nich sound godny SLAYER.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Cze 07, 2007 3:26 Temat wpisu: |
|
|
Niestety nie mogę się zgodzić z Dabrozem nie wiem na jakiej podstawie wystawił taką ocenę B.C. richowi, ja przynajmniej grałem na tej gitarze i wiem co ona potrafi co do modeli ekonomicznych to może mieć rację ale to chyba gitarki za 500 zł. A wogóle co to znaczy niemrawa elektronika?
Ja grałem na modelu Virgin Black z serii Platinum, cena to około 1500zł.
| Cytat: | | wątpię, żebyś uzyskał na nich sound godny SLAYER. |
Kerry King ze SLAYERA gra na B.C.richu zresztą Canniblal Corpse i Death też używają tych gitar. W polsce B.C. richa używa Jan Borysewicz a według mnie to na pewno nie jest gość który się nie zna na gitarach. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 4:37 Temat wpisu: |
|
|
Ta, King gra na B. C. Richu, ale tak dobajerzonym, że z tymi sklepowymi łączy je tylko nazwa. Niemrawa elektronika, znaczy się d¼więk przystawek (jak na mój gust) jest mało klarowny. Ja też grałem na takiej - inaczej bym mojej opinii nie wydawał - nie wiem, na jakim modelu (w każdym razie z designem a'la Warlock), ale według właściciela kosztował ok. 1000 zł. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
waldzio ~user
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 6:07 Temat wpisu: |
|
|
mój kumpel ma BC Richa ale nie pochwalałbym jakoś szczególnie tych gitar. nie brzmią zbyt wyraziście, sam wygląd gitary nie tworzy. za cenę 1000-1500 tak jak one kosztują można dostać o wiele lepszy sprzęt. np jakiegoś ESP'a czy coś z rodziny Jacksonów już nawet z jakąś lepszą przystawką wmontowaną. _________________ żyjemy tak jak śnimy... samotnie ... |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Cze 07, 2007 9:31 Temat wpisu: |
|
|
Ludzie te gitarki jak wspomniałem są tworzone z myślą o muzykach grających ciężką muzę więc jeśli grasz black lub death metal to w dupie masz piękne brzmienie tzw. wyraziste wogóle jak słowami można opisac brzmienie: wyraziste ale w jakiej kategorii, co to wogóle znaczy? Dla większości black i death metalowców marka B.C.Rich jest kultowa i daje za to głowę bo znam wielu ludzi z tych klimatów i na pewno nikt nie powie złego słowa o tych gitarach.
Taka dygresja, uważam że to forum jest dla młodych wykonawców a nie wymiataczy z 30 letnim stażem dla których gitary poniżej 5000 sa nic nie warte. Bądzcie realistami kolesia który zaczyna grać nie interesują gitary z tej półki czy też customy, więc nie przeginajcie chwaląc się swoją znajomością sprzętu i masturbacją przy gitarkach których nigdy nie będziecie trzymac w ręku.!!!! _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 10:09 Temat wpisu: |
|
|
Ostre slowa ale sie z nimi zgadzam i przyznaje Ci racje... co do gitar Rich - a to tak jak napisales w pierwszej czesci twojej wypowiedzi. \,,/AvE\,,/
PS jak podkreslalem gotarzysta nie ejstem ale nie trudno obczaic ze te gitary sa robione z mysla dla ludzi pokroju metal i ciezej..... _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 10:54 Temat wpisu: |
|
|
Czy ja się gdzieś chwalę znajomością sprzętu? Grałem na gitarze tej firmy, to napisałem, co o niej myślę. Myślę też, że nawet w muzyce death-metalowej klarowne i selektywne brzmienie jest pożądane, no chyba, że kogoś interesuje tylko robienie siary dla szatana.
Ale co tu gadać, trzeba wziąć gitarę do łapy i samemu posłuchać. W koñcu każdemu co innego leży.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Daniel ~user
|
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 9:53 Temat wpisu: |
|
|
Fajne gitary robi ta firma. Janek Borysewicz kiedys miał gitarę tej firmy : przezroczysta, koloru seledynowego ale niestety podarował ja do Hard Rock Cafe i teraz sobie wisi na scianie i mozna ja podziwiać _________________ This is only Rock'n'Roll |
|
|
|
|
|
|
|