Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
B.C. Rich

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Sro Cze 06, 2007 11:27    Temat wpisu: B.C. Rich  Zacytuj zaznaczone      

Gitarzysta to ja raczej nie jestem ale z ciekawosci zapytam co sadzicie o gitarach tej firmy. WYglad maja wyrabisty ale cala reszta jak sie prezentuje??
+Redaktor

Wpisów: 232
Miasto: £ask
Solówki: 3
WpisWysłany: Czw Cze 07, 2007 9:05    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Firma bardzo znana nie jakiś krzak. Gitarki b.c. richa polecane są szczególnie do ciężkiego grania stąd też między innymi ich diabelski wygląd. Miałem kiedyś okazję dosiąść b.c richa i powiem tylko jedno: ZAJEBI¦CIE!!!! mi się podoba. Jeśli chcesz grać ciężką muzę to polecam, zresztą cenowo też nie jest ¼le. Od 1000 zł kupisz fajną gitarkę są też tañsze ale ... Te fajnie wyglądające kosztują trochę więcej. Tak czy owak z czystym sumieniem mogę ci polecić tego producenta.
~user

Wpisów: 122
Miasto: Płock/Wawa
Kapela: Namerok
WpisWysłany: Czw Cze 07, 2007 11:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Hmm a ja z kolei nie polecę, przynajmniej tych gitar z serii "ekonomicznych". Mają (subiektywnie) mało wyraziste brzmienie a konstrukcja mostka sprawia, że przy niskiej akcji strun praktycznie nie da się ich podciągać. Elektronikę mają trochę niemrawą - wątpię, żebyś uzyskał na nich sound godny SLAYER. Smile

WpisWysłany: Czw Cze 07, 2007 3:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Niestety nie mogę się zgodzić z Dabrozem nie wiem na jakiej podstawie wystawił taką ocenę B.C. richowi, ja przynajmniej grałem na tej gitarze i wiem co ona potrafi co do modeli ekonomicznych to może mieć rację ale to chyba gitarki za 500 zł. A wogóle co to znaczy niemrawa elektronika?
Ja grałem na modelu Virgin Black z serii Platinum, cena to około 1500zł.
Cytat:
wątpię, żebyś uzyskał na nich sound godny SLAYER.

Kerry King ze SLAYERA gra na B.C.richu zresztą Canniblal Corpse i Death też używają tych gitar. W polsce B.C. richa używa Jan Borysewicz a według mnie to na pewno nie jest gość który się nie zna na gitarach.

~user

WpisWysłany: Czw Cze 07, 2007 4:37    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ta, King gra na B. C. Richu, ale tak dobajerzonym, że z tymi sklepowymi łączy je tylko nazwa. Smile Niemrawa elektronika, znaczy się d¼więk przystawek (jak na mój gust) jest mało klarowny. Ja też grałem na takiej - inaczej bym mojej opinii nie wydawał - nie wiem, na jakim modelu (w każdym razie z designem a'la Warlock), ale według właściciela kosztował ok. 1000 zł.

Wpisów: 18
Miasto: Skawica
WpisWysłany: Czw Cze 07, 2007 6:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

mój kumpel ma BC Richa ale nie pochwalałbym jakoś szczególnie tych gitar. nie brzmią zbyt wyraziście, sam wygląd gitary nie tworzy. za cenę 1000-1500 tak jak one kosztują można dostać o wiele lepszy sprzęt. np jakiegoś ESP'a czy coś z rodziny Jacksonów już nawet z jakąś lepszą przystawką wmontowaną.
+Redaktor

WpisWysłany: Czw Cze 07, 2007 9:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ludzie te gitarki jak wspomniałem są tworzone z myślą o muzykach grających ciężką muzę więc jeśli grasz black lub death metal to w dupie masz piękne brzmienie tzw. wyraziste wogóle jak słowami można opisac brzmienie: wyraziste ale w jakiej kategorii, co to wogóle znaczy? Dla większości black i death metalowców marka B.C.Rich jest kultowa i daje za to głowę bo znam wielu ludzi z tych klimatów i na pewno nikt nie powie złego słowa o tych gitarach.
Taka dygresja, uważam że to forum jest dla młodych wykonawców a nie wymiataczy z 30 letnim stażem dla których gitary poniżej 5000 sa nic nie warte. Bądzcie realistami kolesia który zaczyna grać nie interesują gitary z tej półki czy też customy, więc nie przeginajcie chwaląc się swoją znajomością sprzętu i masturbacją przy gitarkach których nigdy nie będziecie trzymac w ręku.!!!!

*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Czw Cze 07, 2007 10:09    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ostre slowa ale sie z nimi zgadzam i przyznaje Ci racje... co do gitar Rich - a to tak jak napisales w pierwszej czesci twojej wypowiedzi. \,,/AvE\,,/
PS jak podkreslalem gotarzysta nie ejstem ale nie trudno obczaic ze te gitary sa robione z mysla dla ludzi pokroju metal i ciezej.....

~user

WpisWysłany: Czw Cze 07, 2007 10:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Czy ja się gdzieś chwalę znajomością sprzętu? Grałem na gitarze tej firmy, to napisałem, co o niej myślę. Myślę też, że nawet w muzyce death-metalowej klarowne i selektywne brzmienie jest pożądane, no chyba, że kogoś interesuje tylko robienie siary dla szatana. Smile

Ale co tu gadać, trzeba wziąć gitarę do łapy i samemu posłuchać. W koñcu każdemu co innego leży. Smile

Wpisów: 7
WpisWysłany: Nie Lip 27, 2008 9:53    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Fajne gitary robi ta firma. Janek Borysewicz kiedys miał gitarę tej firmy : przezroczysta, koloru seledynowego ale niestety podarował ja do Hard Rock Cafe i teraz sobie wisi na scianie i mozna ja podziwiać
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: