Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Bas+wzmacniacz gitarowy

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara Basowa » Nagłośnienie i efekty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
(( maRek ))
~user

Wpisów: 33
Miasto: Puck
Solówki: 1
WpisWysłany: Wto Kwi 20, 2010 7:24    Temat wpisu: Bas+wzmacniacz gitarowy  Zacytuj zaznaczone      

witam, mam wzmaczniacz Kustom 12 Gauge i chciałbym podłączyć bas. Czy nie rozwale nic?? i jak to bedzie brzmiało, wiem że na pewno nie tak jak na wzmacniaczu basowym no ale może chociaż mniej wiecej?
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
*Moderator

Wpisów: 1002
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Wto Kwi 20, 2010 9:50    Temat wpisu: Re: Bas+wzmacniacz gitarowy  Zacytuj zaznaczone      

Wiesz po co stworzono piece basowe? Po to, żeby nie podłączać basa pod zwykłe gitarowe. Po mojemu, to to nie dość, że będzie pierdziało, to jeszcze uszkodzisz w najlepszym razie głośnik. A w najgorszym coś spalisz.
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Wto Kwi 20, 2010 10:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A ja z doświadczenia wiem, że nic się nie powinno stać Kumpel podpiął kiedyś bass pod mojego peaveya bandita, grał na nim trochę i na sporej głośności bo z resztą bandu a wzmak do dziś jak napierdalał tak napierdala Very Happy Ale może to dlatego, że to mocarna konstrukcja jest?
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara Basowa » Nagłośnienie i efekty Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: