| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 12:53 Temat wpisu: |
|
|
to bardzo dobre wiosla jak na poczatek. BX 125 ktory chcialem kupic na samym poczatku, co niestety mi sie nie udalo, jest naprawde wspanialy tyle ze 5 strunek no a ciebie to nei uzadza w sumie bo do tego typu grania to nie ma co. Swoja droga jesli chcesz uderzac w wymienione przez Ciebie style to proponuje rozejrzec sie rowniez za cortami bo do takiego grania one sie calkiem moga nadac. Co tu jeszcze dodac. Mozesz wziasc tego laneya, nie powinenes zalowac chodz za taka kase to nie poszalejesz z dzwiekiem no ale czego chciec wiecej na poczatku kariery Ja osobiscie sceptycznie podchodzilbym do basowych laneyow bo to glownie firma robiaca wzmaki pod elektryki no ale ok (pewno masa basistow mnie zbeszta zaraz ale chuj tam, takie moje osobiste zdanie wywnioskowane z obserwacji i doswiadczenia, moze nie dlugiego ale zawsze, jako basisty)
Tak wiec zamawiaj, i napitalaj. Bywaj! _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Kevin ~user

|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 4:11 Temat wpisu: |
|
|
| A po co Ci głośniejszy? Do domu do ćwiczeñ to i 10 watt wystarczy, a na próby 20 watt to i tak zdecydowanie zbyt mało. |
|
|
|
|
|
|
Kevin ~user

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 5:43 Temat wpisu: |
|
|
| Chodzi o to, że będę czasami grał z kolegą (gitara elektryczna) i chodzi mi o to, żeby piecyk wystarczył abym się "przebił". Dlatego poszukuję czegoś mocniejszego. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 10:19 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | A po co Ci głośniejszy? Do domu do ćwiczeñ to i 10 watt wystarczy, a na próby 20 watt to i tak zdecydowanie zbyt mało. |
No coz, jesli podlaczysz sie pod marna 10 z malych glosnikiem to juz lepiej bedzie brzmialo granie na grzebieniu niz na tym wzmaku. Bas potzrebuje sporego glosnika aby dobrze przeniesc dzwiek. Nawet do domu proponowalbym Ci 30W na chociazby 10 calowym glosniku. To wystarczy Ci zdecydowanie aby pograc z kumplem w spolpracy z wioslem oraz tym bardziej do cwiczen w domu. Na salke, jesli chodzi o granie w kapelce, to na basie musisz miec minimum 70-80W. Dobrze jest miec chociaz maluy zapas mocy. _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Kevin ~user

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 10:55 Temat wpisu: |
|
|
Rozumiem, lecz mimo wszystko, nie starczy mi kasy na coś dobrego o mocy 30W Prosiłbym o pomoc w doradzeniu jednego z tych, które wymieniłem przedtem, ponieważ mieszczą się w górnej granicy cenowej jeśli chodzi o moje fundusze. Ew. coś o większej mocy, ale wciąż do 500zł. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

|
|
|
|
|