|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ka_Ka_Ka ~user
|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 7:50 Temat wpisu: Audacity- ważne pytanie. |
|
|
Witam. W tym programie nagrywam, no ale żeby nagrać muszę słyszeć muzykę i wtedy w audacity nagrywam także głos. Czyli muzyka i słowa...
Czy można zrobić coś, aby w audacity słychać było muzykę i jednocześnie nagrywał się mój głos (itp), czy jest jakieś inne wyjście aby było wszystko idealnie? No bo jak nagram słowa to wtedy nie beda zgodne z bitem(bo on sie nie odtwarza równo w programie, zawsze są jakies tam sekundy róznicy) itp...
Cieżko to wytłumaczyć no .. ale chodzi mi o to aby nagrać "piosenke" w audacity i przy okazji aby zgadało sie z muzyką, wszystko równo.
Jak to zrobic?  |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 8:21 Temat wpisu: Re: Audacity- ważne pytanie. |
|
|
Nie rozumiem Cię za bardzo.
Masz jedną ścieżkę - z muzyką. Wciskasz REC i nagrywa Ci się nowa, a tamta sobie leci.
Chyba, że wytłumisz.
A przesunięcie sekundowe masz w którym momencie? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Saiwala ~user
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 4:10 Temat wpisu: |
|
|
Też miałam z tym problem, ale te różnice w czasie można dopasować. Trochę przycinania jest, ale jak już wyczujesz ile się mieści w jakim odcinku, to dajesz radę ;P
No i jest jeszcze opcja nacisnąć REC, jak jedno już nagrasz (a potem wywalić nagranie bez wokalu), tylko, że wtedy jakość jest gorsza, bo to nagrane musi jeszcze raz przejść przez mikrofon. Jak masz kilka instrumentów, albo jakieś inne bajery, to może być problem. Raczej nie polecam.  |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Wokal |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|